עוגת שיש קלאסית

WhatsApp Image 2025-06-07 at 16.54.16

מצרכים |

4 ביצים (L)

220 גרם סוכר (1 כוס + 2 כפות)

135 מ"ל שמן

160 מ"ל שמנת מתוקה / מיץ תפוזים

185 גרם קמח (1/4 1 כוסות + כף)

5 גרם אבקת אפייה (1 כפית)

15 גרם קקאו (2 כפות)

אבקת סוכר לפידור מעל (לא חובה)

אופן הכנה |

מחממים תנור ל-165 מעלות סטטי.

מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.

בקערה מערבבים חלמונים , 1/2 כוס סוכר , שמן, שמנת מתוקה / מיץ תפוזים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד.

בקערת נפרדת מקציפים את החלבונים וברגע שמתחיל קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר הנותר בהדרגה.

מוסיפים את קציפת החלבונים ב-2 פעימות לתערובת החלמונים ומקפלים בעדינות לאיחוד.

מעבירים לקערה 1/3 מהתערובת , מוסיפים את הקקאו ומערבבים.

משמנים את התבנית ויוצקים מעט מהתערובת הבהירה לתבנית, משטחים ומעל מוזגים מעט מהתערובת הכהה, ושוב מהתערובת בהירה ואז שוב מהתערובת הכהה,  משישים מעט עם שיפוד ומכניסים לאפייה ל 35-50 דקות / עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

מצננים היטב ולאחר מכן שהעוגה קרה מפדרים מעל אבקת סוכר.

 

הכנתם את המתכון ? תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

תפריט נגישות

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד