עוגת לימון

WhatsApp Image 2025-01-21 at 20.59.27

מצרכים |

3 ביצים (L)
130 גרם סוכר (2/3 כוס)
גרידת לימון מלימון קטן
1/2 כוס שמן (100 מ״ל)
65 גרם כוס מיץ תפוזים (1/4 כוס)
65 גרם מיץ לימון (1/4 כוס)
140 גרם קמח (1 כוס)
5 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)

לגלייז:
100 גרם אבקת סוכר
2-3 כפות מיץ לימון

אופן הכנה |

מחממים תנור ל-165 מעלות.
מערבבים את הסוכר עם הגרידת לימון (זה מוציא את כל הארומה של הלימון).
בקערה שמים ביצים , סוכר וגרידת לימון ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים שמן , מיץ תפוזים ומיץ לימון ומקציפים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאיחוד.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ30-45 דק / עד שקיסם שננעץ יוצא עם מעט פירורים.
מקררים את העוגה לחלוטין!
עוברים להכנת הגלייז – מערבבים בקערה אבקת סוכר ומיץ לימון לתערובת אחידה. מוזגים מעל העוגה ומשטחים באופן אחיד.
מכניסים למקרר לחצי שעה כדי שהציפוי יתייצב.

 

הערות:
לא לוותר על הגלייז – הוא זה שמעניק את הטעם הלימוני הדומיננטי לעוגה (יש לו מעט מרקם גרגירי בגלל האבקת סוכר אבל זה ככה צריך להיות).
אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד