מחממים תנור ל-165 מעלות.
מערבבים את הסוכר עם הגרידת לימון (זה מוציא את כל הארומה של הלימון).
בקערה שמים ביצים , סוכר וגרידת לימון ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים שמן , מיץ תפוזים ומיץ לימון ומקציפים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאיחוד.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ30-45 דק / עד שקיסם שננעץ יוצא עם מעט פירורים.
מקררים את העוגה לחלוטין!
עוברים להכנת הגלייז – מערבבים בקערה אבקת סוכר ומיץ לימון לתערובת אחידה. מוזגים מעל העוגה ומשטחים באופן אחיד.
מכניסים למקרר לחצי שעה כדי שהציפוי יתייצב.
הערות:
לא לוותר על הגלייז – הוא זה שמעניק את הטעם הלימוני הדומיננטי לעוגה (יש לו מעט מרקם גרגירי בגלל האבקת סוכר אבל זה ככה צריך להיות).
אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷