עוגיות אמסטרדם

WhatsApp Image 2025-01-20 at 20.52.52

זה המתכון הכי טעים שתכינו ואני עומדת מאחורי המילים שלי - תנסו אותי. בתקופה שהייתי מוכרת קינוחים עוגיות אמסטרדם התחילו להיות ממש פופולריות . העוגיה הזאת הייתה בין ההכי נמכרות אצלי , אנשים היו עפים עליה ומזמינים אותה שוב ושוב ושוב. כשהייתי מעלה לסטורי את העוגיות תמיד היו מבקשים מתכון אבל לא הייתי נותנת כי הוא היה "סודי". אבל היום אני כבר לא מוכרת ואני מודה שהיה לי ממש קשה לשחרר את המתכון אך הרגשתי שזו חובה לתת לכם גם להנות ממנה ולהכין אותה בבית. תתכוננו אתם עומדים להתמכר… מניסיון 😉

מצרכים |

160 גרם חמאה רכה

100 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס)

100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)

1 ביצה (L)

230 גרם קמח (3/4 1 כוסות)

40 גרם קקאו (חצי כוס פחות כף)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

120 גרם שוקולד חלב גרוס

 

לפרלין:

170 גרם שוקולד לבן

1 כף שמן

אופן הכנה |

מתחילים עם הכנת הפרלין:
ממיסים שוקולד לבן ושמן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה.
מזלפים לתבנית פרלינים ומכניסים למקפיא עד להקפאה מלאה.

ממשיכים להכנת העוגיות:
מחממים תנור ל175 מעלות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר להכין גם ידני) שמים חמאה וסוכרים ומקרימים.
מוסיפים ביצה ומערבבים.
מוסיפים קמח,קקאו, אבקת סודה לשתייה ושוקולד חלב ומערבבים לאיחוד.
מחלקים לכדורים של 40 גרם, שמים בפנים את הפרלין ומגלגלים לכדור.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ8-9 דק בלבד!
זה יראה רך אבל זה מתקשה בחוץ.
מצננים ואוכלים.

הערות:
-ניתן לשמור את הבצק של העוגיות אמסטרדם במקפיא עד חודש וחצי.
-במידה והכנתם כדורי בצק , הקפאתם עם הפרלין ואתם רוצים לאפות – תוסיפו 2-3 דק לזמן אפייה.

אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד