צ׳ורוס

WhatsApp Image 2025-01-07 at 22.40.56

מצרכים |

לצ'ורוס:

100 גרם חמאה
220 מ״ל חלב / מים
30 גרם סוכר
150 גרם קמח
4 ביצים (קראו הערות!)

לציפוי – סוכר

אופן הכנה |

בקלחת שמים חמאה , סוכר , חלב / מים ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות עם לקקן / כף עץ עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות. לאחר קבלת בצק אחיד ממשיכים לערבב מעל להבה נמוכה לעוד דקה.
מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים אותו על מהירות נמוכה ל5 דק / עד שהבצק מתקרר לחלוטין!
מוסיפים בהדרגה את הביצים (קראו הערות חובה!) *הבצק יתפרק בכל הוספה אך יתגבש בחזרה לאחר מכן*.
ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד ולא נוזלי!
(העלתי בסטורי איך יודעים שהבצק מוכן).
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן ומחממים סיר עם שמן ל170-180 מעלות.

ועכשיו יש 2 אופציות:
1. לזלף על נייר אפייה , להקפיא לחצי שעה בערך / עד שקפוא לגמרי ואז לטגן.
2. לזלף ישירות לסיר טיגון.
בזמן הזה מכינים קערה עם סוכר.
לאחר שהשמן רתח , מכניסים את הצ׳ורוסים, מטגנים עד שמזהיב מכל צד, סופגים מעט בנייר סופג ומעבירים ישר לקערה עם סוכר ומצפים.
וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
מגישים עם ממרחים שאוהבים / גנאש שוקולד.
*מומלץ לאכול לאחר הטיגון שהצ׳ורוס חם וטרי*

 

הערות:
* כמות הביצים משתנה , יכול להיות שתצטרכו את כל ביצים , יכול להיות שתצטרכו פחות או יותר , חשוב להוסיף אותם בהדרגה וכל פעם לעצור ולבדוק את הבצק ולראות שהוא לא קשה מידי ולא נוזלי מידי. תכנסו לסטורי שלי ולהיילייט ״טיפים והסברים״ ותראו איך הבצק אמור להראות.
* צנטרים שמתאימים לזילוף :
M1 , B6 , 856

* הצ׳ורוס מתנפח בטיגון אז לא לטגן יותר מידי בבת אחד.
* חייב שהשמן יהיה מספיק רותח אחרת הצ׳ורוס יאבד את הצורה שלו ולא יראו את הסימני זילוף.
* אפשר להוסיף לציפוי סוכר גם טיפה קינמון.

אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

תפריט נגישות

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד