פסטה שמנת פסטו

WhatsApp Image 2025-06-21 at 17.39.13

הפעם הראשונה שטעמתי פסטה פסטו הייתה כשאדיר הכין לי לכבוד ה-5 שנות זוגיות ועפתי על זה. מאותו יום אמרתי שאנסה להכין פסטו לבד בבית , וכמו שאפשר להבין זה לא באמת קרה חחחחח. עברה כמעט שנה ורק עכשיו ניסיתי וזה רק בגלל שנשארה לי במקרר חבילת בזיליקום ולא עלה בדעתי להכין ממנה שום דבר חוץ מפסטו ביתי. ותקשיבו שזה באמת שטויות להכין את זה. שמים הכל במעבד מזון, טוחנים , שמים במקרר להתייצבות קלילה וזהווווו. אני הכנתי פסטה פסטו כי הייתי בדודא לזה כבר יותר מידי זמן, אבל ממליצה לכם להכין גם ובטוחה שתתאהבו בה בדיוק כמוני (:

מצרכים |

לפסטו:
חבילת בזיליקום (להוריד את הגבעולים , משתמשים רק העלים)
2 שיני שום
1/2 כוס שמן זית + 1/4 כוס (קראו את אופן ההכנה!)
3-4 כפות צנוברים
35 גרם פרמזן (1/3 כוס)
קורט מלח

לפסטה:
250 גרם פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
250 מ״ל שמנת מתוקה
3-4 כפות פסטו

אופן הכנה |

מתחילים בהכנת הפסטו הביתי:
במעבד מזון שמים חבילת בזיליקום, שום, 1/2 כוס שמן זית , צנוברים , פרמזן , קורט מלח וטוחנים. אם תוך כדי אתם רואים שצריך עוד שמן תוסיפו את ה1/4 כוס שנותרה בהדרגה.
בשלב זה תבדקו טעמים
ולאחר מכן מעבירים לקופסא ומכניסים למקרר לשעה – שעתיים כדי הפסטו יתייצב מעט.

במחבת על אש נמוכה בינונית שמים שמנת מתוקה ו3-4 כפות מהפסטו שהכנו (אפשר להוסיף עוד אם אתם אוהבים , ואפשר להוסיף גם מעט פרמזן) , מערבבים ונותנים לרוטב להסמיך – מידי פעם תערבבו ,ההסמכה לוקחת בערך 10 דקות.
מוסיפים את הפסטה , מערבבים , מגישים ומגרדים מעל פרמזן 😍

אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד