בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח , שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים בהדרגה מים ולאחר מכן שמן. לאחר 5 דק מוסיפים מלח וממשיכים ללוש על מהירות נמוכה במשך 12-17 דק / עד פיתוח של הרשת גלוטן (יש הדגמה בהיילייט ״טיפים והסברים״ איך בודקים רשת גלוטן).
מעבירים לקערה מעט משומנת , מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה של שעה / עד הכפלת נפח.
לאחר התפחה מחלקים את הבצק לכדורים של 80 גרם , מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.
מרדדים כל כדור לעיגול (לא דק מידי – בערך חצי ס״מ עובי), מניחים על מגש עם נייר אפייה שהוא מעט מקומח , מכסים במגבת ומתפיחים עוד 20 דקות.
מחממים מחבת (נון סטיק) על אש בינונית (בעת הצורך להוריד לחום נמוך , אך חשוב שהמחבת תהיה רותחת).
מניחים עיגול בצק ומחכים 30-60 שניות לבועה הראשונה. (מידי פעם במידת הצורך תסובבו את הפיתה סביב עצמה כדי תקבל חום מכל הכיוונים).
ברגע שהתקבלה בועה הופכים את הבצק לצד השני ומטגנים עוד דקה, הופכים שוב ומחכים להתנפחות של הפיתה , מטגנים כמה שניות והופכים שוב. (סך הכל הפכתי 4 פעמים אבל גם פעמיים זה מספיק פשוט חשוב שהפיתה תקבל צבע יפה וכיס).
כל פיתה שמסיימת טיגון מניחים אותה בתוך מגבת ומכסים.
הערות:
-במידה ותרדדו דק מידי הפיתה תצא קשה אז תמנעו מזה.
-הפיתות במיטבן באותו היום. אם אתם אוכלים יום אחרי מומלץ לחמם כמה שניות במיקרוגל.
אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷