שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר להכין גם ידני) חמאה , אבקת סוכר , קמח ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים חלמון ומעבדים לאיחוד.(במידה והבצק מרגיש ממש רך – יש להכניס למקרר לחצי שעה -שעה)
מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ומכניסים למקפיא ל-15 דקות.
קורצים עם הרינג עיגול וחותכים 2 יריעות של בצק שיותר גבוהות מגובה השוליים של הרינג. מניחים מסביב לרינג , מהדקים באמצעות האצבע את הבצק לשוליים ולבסיס ומסירים את שאריות הבצק.
הכנת הקרם שקדים:
מערבבים את כל המצרכים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
מזלפים את הקרם בתחתית הקלתית, מיישרים עם פלטה ומכניסים למקפיא.
הכנת מלית התפוחים:
מקלפים את התפוחים , חותכים לקוביות ומעבירים לקלחת. מוסיפים סוכר , קינמון , מחית / תמצית וניל , חמאה ומבשלים על אש נמוכה – בינונית עד שהתפוחים מתרככים (אבל לא יותר מידי) ומקררים מעט.
הכנת הקראמבל:
מערבבים באמצעות הידיים את כל המצרכים בקערה עד לקבלת תערובת פירורית.
מחממים תנור ל-170 מעלות סטטי.
מוציאים את הקלתית מהמקפיא , מניחים מעל את מלית התפוחים באופן שווה , מפזרים מעל את הקראמבל ומכניסים לאפייה ל 30-50 דקות / עד הזהבה קלה.
מקררים היטב ומפדרים מעל אבקת סוכר.
*מומלץ להגיש עם גלידת וניל!
פרסום ממומן בשיתוף מימונס.