הכנת הגלידה:
בקערה מערבבים ג׳לטין ומים ומניחים בצד ל-10 דק עד שזה מתייצב.
לאחר שהג׳לטין התייצב ממיסים אותו במיקרוגל 10 שניות בלבד!
בקערה נפרדת שמים שוקולד לבן ו-30 מ״ל שמנת מתוקה וממיסים לתערובת אחידה.
מעבירים כף אחת מתערובת השוקולד לתערובת הג׳לטין ומערבבים. לאחר מכן מוזגים את שאר תערובת השוקולד , מוסיפים חלב מרוכז ומערבבים לאיחוד.
מקציפים 250 מ״ל שמנת מתוקה עד למרקם יוגורט. מוסיפים את תערובת הג׳לטין והשוקולד ומקפלים לאיחוד.
מעבירים את התערובת לשקית זילוף , מזלפים לתוך תבנית סיליקון עם שקעים ומכניסים למקפיא ללילה.
הכנת הציפוי:
ממיסים שוקולד וחמאת קקאו או שמן בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה , מקררים טיפה את הציפוי כדי שהגלידוניות לא יימסו מהחום של השוקולד.
כל פעם מוציאים 3-4 גלידוניות מהמקפיא , טובלים בציפוי , מורידים עודפים ומעבירים למגש עם נייר אפייה.
אחרי שמסיימים לצפות את כל הגלידוניות מעבירים למקפיא ל-5 דקות ואוכלים.
*שומרים במקפיא*
הערות:
- בציפוי ממליצה להשתמש בחמאת קקאו – זה מעניק ציפוי קראנצ'י כמו שיש במגנומים.
- חמאת קקאו ניתן לרכוש בכל חנות אפייה / חנויות טבע.