מחממים תנור ל-175 מעלות.
בקערת מיקסר שמים ביצים וסוכר ומקציפים במשך 5 דק עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים שמן ותמצית וניל ומקציפים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים עד לאיחוד.
לוקחים תבנית עם נייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה היטב! מוזגים את הבלילה , משטחים באופן שווה ואופים כ10-12 דק / עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
מגלגלים את הרולדה עם הנייר אפייה , מכסים במגבת ומניחים בצד לצינון (20-30 דק).
עוברים להכנת הקצפת:
מקציפים שמנת מתוקה , פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.
הרכבת הרולדה:
פותחים את הרולדה, מורחים בפנים ריבת תות בנדיבות , מעל משטחים את הקרם באופן שווה (משאירים מעט בצד לציפוי) , מפזרים תותים פרוסים, מגלגלים ומעבירים לצלחת הגשה ארוכה.
מצפים את הרולדה ביתרת הקצפת , מקשטים בעוד תותים וזה מוכן!
שומרים במקרר.
הערות:
לפני שאתם מורחים את הקצפת תבדקו שהרולדה התקררה.
אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷