רוגלך

WhatsApp Image 2025-06-29 at 18.59.23

מצרכים |

לבצק:

500 גרם קמח

8 גרם שמרים

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

2 ביצים (L)

190 מ"ל חלב קר

1/2 כפית מחית וניל (לא חובה)

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

 

למילוי – שכבה ראשונה מילוי קקאו קלאסי:

100 גרם חמאה רכה

1/4 כוס סוכר חום כהה

1/4 כוס סוכר לבן

35 גרם קקאו (3 כפות)

לשכבה שנייה:

ממרח נוטלה / השחר

למי סוכר:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

*ביצה להברשה*

אופן הכנה |

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח , שמרים, סוכר ומערבבים. מוסיפים חלב , ביצים ומחית וניל ולשים על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התאחד מוסיפים את החמאה ולשים 12-14 דק / עד פיתוח רשת גלוטן (חשוב מאוד לבדוק! – יוצא בצק רך ומעט דביק). מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה / עד הכפלת נפח / ניתן להעביר את הבצק להתפחה של לילה במקרר והוא יהיה הרבה יותר נוח לעבודה.

הכנת מילוי הקקאו – בקערה שמים חמאה רכה , סוכר חום , סוכר לבן וקקאו ומערבבים עד לקבלת ממרח אחיד.

מחלקים את הבצק ל-2:

מרדדים את הבצק לאורך לעובי לא דק מידי ולא עבה מידי. על 3/4 בצק מורחים מחצית מהממרח קקאו, מקפלים צד אחד לאמצע ואת הצד השני מעליו (ראו סרטון באינסטגרם), סוגרים היטב את הקצות , הופכים את הבצק כך שקו התפר יהיה כלפי מטה, מרדדים שוב לאורך (לא דק מידי) ומורחים על 3/4 מהבצק ממרח נוטלה / השחר. מקפלים שוב צד אחד לאמצע ואת הצד השני מעליו , הופכים שוב את הבצק שהקו תפר כלפי מטה ומרדדים את הבצק כמה שיותר דק! (עד שהבצק נהיה שקוף ומתחילים לראות את המילוי). חוצים את הבצק באמצע ובכל צד חותכים למשולשים. (אפשר לא לחצות באמצע ואז הרוגלכים יצאו יותר גדולים).

מגלגלים כל משולש לצורת רוגלך ומניחים במרווחים קטנים על תבנית עם נייר אפייה. חוזרים על אותן הפעולות גם עם החלק השני של הבצק.

מתפיחים כ-30 דקות / עד הכפלת נפח.

בזמן שהרוגלכים תופחים מכינים את המי סוכר – בקלחת שמים את הסוכר והמים ומרתיחים עד שכל הסוכר נמס.

מחממים תנור על 180 מעלות סטטי. מברישים את הרוגלכים בעדינות בביצה ומכניסים לאפייה ל-20-30 דקות / עד הזהבה.

כשהרוגלך יוצא מאפייה מברישים במי סוכר.

 

הערות:

-ממליצה לראות את השלבים ברילס באינסטגרם לפני שאתם מתחילים להכין את המתכון כדי שהכל יהיה יותר מובן וברור.

-אם המילוי יצא לכם נוזלי מידי יש להכניס למקרר להתייצבות קלה (10-20 דקות גג).

-בזמן הרידוד אם המשטח מתלכלך מהמילוי תשתדלו לנקות כדי שהרוגלך לא יתלכלך בשוקולד.

אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד