קרמשניט | מילפיי | נפוליאון

WhatsApp Image 2025-01-20 at 22.27.25

שהשמות לא יבלבלו אתכם , כולם מבוססים על אותו הדבר - בצק עלים וקצפת. את הבצק עלים נהוג להכין מ-0 עם כל הקיפולים אבל בגלל שמדובר כאן במתכונים קלים אנחנו נלך על אופן ההכנה הקל לעצלנים אמיתיים.

מצרכים |

בצק עלים מרודד מופשר לפי הוראות היצרן.

לקרם:

500 מ״ל שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

80 גרם אינסטנט פודינג וניל (1 חבילה)

4 כפות אבקת סוכר

1 כפית מחית וניל (לא חובה)

לפידור על הבצק עלים – אבקת סוכר

אופן הכנה |

מחממים תנור ל180 מעלות
חותכים את הבצק עלים לגודל הרצוי, (מלבן / ריבוע) מניחים אותם בתבנית עם נייר אפייה, מעל הבצק מניחים עוד נייר אפייה ומעל מניחים תבנית (על מנת שהבצק עלים לא יעלה – ראו בסירטון) – מכניסים לאפייה ל25-35 דק / עד להזהבה.
מוציאים את התבנית ומעלים ל210 מעלות.
מסירים את התבנית העליונה ואת נייר האפייה ומפדרים מעל הבצק שכבה דקה! של אבקת סוכר. מכניסים לתנור ל5 דק עד שהאבקת סוכר מתקרמלת ומבריקה.
מצננים בחוץ.

הכנת הקרם:
מקציפים את כל המצרכים עד לקבלת קצפת יציבה.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול ומתחילים בשלב ההרכבה.
לוקחים ריבוע של בצק עלים,מזלפים קרם ומניחים מעל שכבה שנייה של בצק ,מזלפים שוב קרם ומניחים שכבה שלישית. מפדרים מעל אבקת סוכר, ומעבירים למקרר להתייצבות של שעה – שעתיים.

 

הערות:
חשוב לאכול את הקינוח באותו היום!
ניתן לפדר אבקת סוכר כבר בהתחלה ולאפות רק עד הזהבה (ואז לא צריך להכניס שוב ל210 מעלות.)

אם הכנתם את המתכון, תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד