1.בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח , שמרים, סוכר ומערבבים. מוסיפים חלב , ביצים ומחית וניל ולשים על מהירות נמוכה.
2.לאחר שהבצק התאחד מוסיפים את החמאה ולשים 12-14 דק / עד פיתוח רשת גלוטן (חשוב מאוד לבדוק! – יוצא בצק רך ומעט דביק). מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה / עד הכפלת נפח / לתת לבצק מנוחה לילה במקרר.
3.לוקחים גליל נייר (אני לקחתי גליל של נייר סופג וחציתי אותו ל2). מגלגלים אותו בנייר אפייה וסוגרים צידי הנייר.
4.מחממים תנור ל180 מעלות סטטי.
5.מחלקים את הבצק , כל חתיכת בצק מרדדים לאורך ובעזרת גלגלת / סכין חותכים לרצועות.
6.מלפפים כל רצועה סביב הגליל ומניחים על תבנית עם נייר אפייה ברווחים.
7.מורחים על הבצק חמאה מומסת מכל הצדדים, מניחים בצלחת רחבה / תבנית סוכר ומגלגלים בסוכר (תשתדלו שתהיה שכבה דקה של סוכר).
8.מכניסים לאפייה ל20-25 דקות / עד הזהבה , מוציאים את הבצק מהגליל בעדינות ומצננים מעט.
9.שלב ההרכבה: מורחים בחלק הפנימי של הקיורטוש ממרח שוקולד שאוהבים ומעמידים את אותו בתוך כוסות גלידה / כלי שיהיה בקוטר העיגול של הקיורטוש , מוסיפים לבפנים גלידה, מעל קצפת וכל תוספת שאוהבים.
הערות:
* ניתן לאכול את הקיורטוש כמו שהוא בלי תוספות ולשמור בקופסא סגורה בטמפ׳ החדר עד יומיים.
פרסום ממומן בשיתוף מימונס.