צ'פאטי

Screenshot 2024-11-19 at 17.32.30

הידעתם שהשם המקורי של צ'פאטי זה בכלל פורי (לחם מטוגן). ייתכן שבפעם הראשונה הכל יראה לכם מסובך אבל מבטיחה לכם שאחרי שתקלטו את השיטה אתם תצליחו. אל תוותרו כי הטעם שווה את זה! (יש הדגמה של שלב אחר שלב אצלי באינסטגרם בהיילייט "מתכונים הודים")

מצרכים |

500 גרם קמח

1/2 כוס סולת

1/4 כוס סוכר (אם אתם רוצים יותר מתוק אפשר להוסיף עוד טיפה).

1/2 1 כוסות מים

40 גרם שמן

שמן לטיגון

אופן הכנה |

בסיר שמים סולת,סוכר,מים ושמן ומבשלים על אש נמוכה – בינונית עד לבעבוע.
שמים קמח בקערה ומעל שמים את תערובת הסולת ומערבבים עד לקבלת בצק. (הבצק יהיה חמים אז לערבב בזהירות אפשר להעזר בהתחלה בכף).
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של 30 דק.
מחלקים את הבצק לכדורים ומכסים אותם כדי שלא יתייבשו בזמן הרידוד.
מרדדים כל כדור לעיגול (יחסית דק אבל לא מידי).
ומניחים בצד. (גם אותם מכסים כדי שלא יתייבשו).

מטגנים בסיר עם שמן עמוק על אש בינונית , מניחים ומחכים שהבצק יתנפח (אם לא מתנפח ״להשקות״ אותו בשמן שיעזור לו להתנפח – ראו בסירטון). מטגנים משני הצדדים עד להזהבה קלה.
מסננים היטב את כל השמן ומעבירים לקופסא / תבנית עם נייר סופג ומכסים.
וזה מוכןןןן! ואמאלה כמה שזה טעים! יאלה מחכה לתיוגים שלכם 😍

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד