בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח , שמרים , סוכר ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים והשמן ולשים 5 דק על מהירות נמוכה. לאחר 5 דק מוסיפים את המלח ולשים עוד 7 דק / פיתוח רשת גלוטן. (יוצא בצק רך ומעט דביק).
מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים כשעה / עד הכפלת נפח.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים אותו מעט עם היד כדי שיהיה יותר נוח לעבודה , ומחלקים ל8 כדורים שווים (כל כדור 80 גרם ראו הערות). מכסים את הכדורים עם מגבת ומתפיחים עוד 20-30 דק.
מחממים תנור ל200 מעלות סטטי.
מניחים כל כדור על תבנית עם נייר אפייה ופותחים אותו בעזרת הידיים לגודל ולעובי שאתם בוחרים,
שמים מעל רוטב עגבניות , גבינת מוצרלה וכל תוספת שאוהבים.
מכניסים לאפייה ל15-20 דק / עד להשחמה.
הערות:
– אם אתם רוצים פיצות יותר קטנות תחלקו ליותר כדורים ולמשקל יותר קטן.
– איך יודעים אם הרשת גלוטן התפתחה? הכנסו להיילייט ״טיפים והסברים״ אני מדגימה שם.
אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷