בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר להכין גם ידנית) שמים חמאה,אבקת סוכר וקמח ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. (במידה והבצק מרגיש ממש רך – יש להכניס למקרר לחצי שעה – שעה).
מרדדים את הבצק (לעובי 3 מ״מ) בין 2 ניירות אפייה ומכניסים למקפיא ל15 דק.
מחממים תנור ל175 מעלות.
קורצים עם הרינג עיגול וחותכים 2 יריעות של בצק שיותר גבוהות מגובה השוליים של הרינג,מניחים מסביב לרינג ומהדקים באמצעות האצבע את הבצק לשוליים ולבסיס, ומסירים את שאריות הבצק (ראו בסרטון)
מחוררים את הבסיס עם מזלג, מניחים מעל נייר אפייה מקומט ומעליו קטניות (שישמשו כמשקולת) ומכניסים לאפייה עיוורת ל20 דק. לאחר מכן מסירים את הנייר והקטניות ואופים עוד 10 דק או עד הזהבה. מניחים בצד להצטנן.
לקרם לימון:
בקלחת שמים מיץ לימון,סוכר וביצים מעבירים לגז על אש נמוכה בינונית וטורפים כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה. מעבירים את הקרם דרך מסננת לקערה / מד ליטר ומניחים בצד להתקרר ל15 דק.
מוסיפים את החמאה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת לתערובת חלקה.
מוזגים את הקרם על הקלתית ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
הכנת המרנג:
מחממים סיר עם מים על הגז.
בקערה חסינה שמים את החלבונים עם הסוכר, מניחים אותה מעל הסיר עם המים (בן מארי) ומערבבים את התערובת כל הזמן עד שכל הסוכר נמס.
לאחר מכן , מעבירים את החלבונים לקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה כ-10 דקות / עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול ומזלפים מעל הקרם לימון.
שורפים בעזרת ברנר ומעבירים לצלחת הגשה.
*ניתן לשמור את הטארט במקרר / במקפיא*
הערות:
– נותר לכם בצק ? ניתן לשמור במקפיא עד חודש / להכין מגולגלות , עוגיות לב וכו׳.
אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷