עוגת שיש קלאסית

WhatsApp Image 2025-06-07 at 16.54.16

מצרכים |

4 ביצים (L)

220 גרם סוכר (1 כוס + 2 כפות)

135 מ"ל שמן

160 מ"ל שמנת מתוקה / מיץ תפוזים

185 גרם קמח (1/4 1 כוסות + כף)

5 גרם אבקת אפייה (1 כפית)

15 גרם קקאו (2 כפות)

אבקת סוכר לפידור מעל (לא חובה)

אופן הכנה |

מחממים תנור ל-165 מעלות סטטי.

מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.

בקערה מערבבים חלמונים , 1/2 כוס סוכר , שמן, שמנת מתוקה / מיץ תפוזים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד.

בקערת נפרדת מקציפים את החלבונים וברגע שמתחיל קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר הנותר בהדרגה.

מוסיפים את קציפת החלבונים ב-2 פעימות לתערובת החלמונים ומקפלים בעדינות לאיחוד.

מעבירים לקערה 1/3 מהתערובת , מוסיפים את הקקאו ומערבבים.

יוצקים מעט מהתערובת הבהירה לתבנית, משטחים ומעל מוזגים מעט מהתערובת הכהה, ושוב מהתערובת בהירה ואז שוב מהתערובת הכהה,  משישים מעט עם שיפוד ומכניסים לאפייה ל 35-50 דקות / עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

מצננים היטב ולאחר מכן שהעוגה קרה מפדרים מעל אבקת סוכר.

 

הכנתם את המתכון ? תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד