עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

WhatsApp Image 2025-04-13 at 15.54.32

אתחיל בזה שהעוגה מדהימה כי אפשר להכין אותה גם בגרסה החלבית וגם בגרסת הפרווה. ועכשיו אספר לכם למה היא עוד יותר מדהימה: לפני כמעט שנה העלתי מתכון לעוגת שוקולד ולא האמנתי שהוא יתפוצץ! הוא כבר חצה את ה-1M צפיות ומאות אנשים הכינו אותו. בעקבות ההצלחה אמרתי לעצמי שאני חייבת לנסות להכין את העוגה בגרסה הכשרה לפסח. זה לקח לי 3 ניסיונות (כדי לבדוק באמת איזה קמח הכי מתאים) ואני לא מאמינה שהצלחתי !!! העוגה יוצאת מטורפת תרתי משמע - רכה , אוורירית , נימוחה ואין שום סיכוי שיחשבו שהיא כשרה לפסח. קחו בחשבון שסיכוי מאוד גבוה שתכינו אותה גם במהלך השנה והמון אנשים יבקשו מכם את המתכון. אז למה אתם מחכים? תבדקו שיש לכם את כל המצרכים ותעדכו אותי איך יצא (:

מצרכים |

4 ביצים (L)
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
180 מ״ל שמן (3/4 כוס)
210 מ״ל מים פושרים (כוס פחות כף)
180 גרם קמח תמי תופח – אריזה בצבע כחול (1/3 1 כוסות)
40 גרם קקאו (1/2 כוס פחות כף)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקיק – לא חובה קראו הערות)

לגנאש:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה / צמחית

לטופינג:
סוכריות צבעוניות / קוקוס

אופן הכנה |

מחממים תנור ל165 מעלות על מצב סטטי.
בקערה שמים ביצים וסוכר ומקציפים עד לתערובת תפוחה. מוסיפים מים ושמן ומקציפים. מוסיפים את הקמח,קקאו ואבקת אפייה ומקציפים עד לאיחוד.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ35-40 דק או עד שקיסם שננעץ יוצא עם מעט פירורים.

לגנאש:
בקערה שמים שוקולד + שמנת מתוקה / צמחית וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה.
לאחר שהעוגה מתקררת חותכים לריבועים, מוזגים מעל את השוקולד ומוסיפים תוספות שאוהבים.

 

הערות:
-את האבקת אפייה אני הוספתי בטעות אבל העוגה יצאה לי יותר גבוהה! אז שימו לב שזה לא חובה להוסיף.

אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד