מחממים תנור ל170 מעלות סטטי.
מתחילים עם הקראמבל:
במעבד מזון (אפשר גם ידני) שמים את כל המצרכים וטוחנים עד לקבלת תערובת פירורית – גם אם יהיו גושי בצק זה בסדר.
לעוגה:
מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
בקערה שמים ביצה, סוכר, שמן, חלב ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקינמון ומערבבים. מוסיפים את התפוחים ומערבבים לאיחוד.
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת (אם אופים ברינג לסגור את התחתית עם נייר כסף ונייר אפייה). מפזרים מעל את הקראמבל ואופים כ30-40 דק / עד שקיסם שננעץ יוצא יבש (זמן האפייה משתנה בין תנור לתנור!).
מצננים את העוגה, פורסים ומגישים עם כדור גלידת וניל.
הערות:
לאחר שחתכתי את התפוחים שמתי אותם בתוך קערת מים עם מעט מיץ לימון כדי שלא ישחירו ולאחר מכן סיננתי אותם והוספתי לעוגה.
אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי🩷