עוגת קראמבל תפוחים

Screenshot 2024-11-19 at 18.32.54

מצרכים |

לקראמבל:

100 גרם סוכר

100 גרם קמח

100 גרם חמאה / נטורינה קרה

 

לעוגה:

1 ביצה

1/4 1 כוסות סוכר חום דביק / דמררה

1/2 כוס שמן

1 כוס חלב

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/2 1 כפיות קינמון

4 תפוחים ירוקים (מזן גנאד סמית)

 

להגשה:

גלידת וניל

אופן הכנה |

מחממים תנור ל170 מעלות סטטי.

מתחילים עם הקראמבל:

במעבד מזון (אפשר גם ידני) שמים את כל המצרכים וטוחנים עד לקבלת תערובת פירורית – גם אם יהיו גושי בצק זה בסדר.

לעוגה:
מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
בקערה שמים ביצה, סוכר, שמן, חלב ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקינמון ומערבבים. מוסיפים את התפוחים ומערבבים לאיחוד.
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת (אם אופים ברינג לסגור את התחתית עם נייר כסף ונייר אפייה). מפזרים מעל את הקראמבל ואופים כ30-40 דק / עד שקיסם שננעץ יוצא יבש (זמן האפייה משתנה בין תנור לתנור!).
מצננים את העוגה, פורסים ומגישים עם כדור גלידת וניל.

 

הערות:
לאחר שחתכתי את התפוחים שמתי אותם בתוך קערת מים עם מעט מיץ לימון כדי שלא ישחירו ולאחר מכן סיננתי אותם והוספתי לעוגה.

אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי🩷

שתפו את המתכון >>>

תפריט נגישות

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד