עוגת סופלה כשרה לפסח מ -4 מצרכים

עוגת סופלה

מצרכים |

200 גרם שוקולד מריר

110 גרם חמאה (לגרסה הפרווה ראו הערות)

1/2 כוס סוכר

5 ביצים

תוספות להגשה:

גלידת וניל / שמנת מוקצפת לא ממותקת / גנאש

אופן הכנה |

מחממים תנור ל160 מעלות.
בקערה שמים שוקולד וחמאה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
בקערה מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר עד לקבלת קציפה רכה ויציבה.
בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר הנותרים עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים ומקציפים לאיחוד.
מוסיפים את קציפת החלבונים לתערובת השוקולד ב2 פעימות ומקפלים בעדינות עד לאיחוד.
מוזגים לתבנית משומנת היטב ואופים כ30-40 דק. העוגה צריכה להיות יציבה בצדדים ועדיין טיפה רוטטת במרכז ,אבל אחרי קירור היא מתייצבת.
מעבירים למקרר ל5 שעות לפחות!
פורסים לפרוסות , כדור גלידה בצד וזה מושלם!

 

הערות:
-העוגה עולה ואח״כ צונחת וזה בסדר.
-אם אתם רוצים לשים גנאש – תכינו גנאש שוקולד מריר.
-לגרסת הפרווה – להמיר למחמאה / נטורינה

אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד