עוגת טורט תפוזים ופצפוצי שוקולד

WhatsApp Image 2025-01-21 at 00.34.46

מצרכים |

6 ביצים (L)

1/4 1 כוסות סוכר (255 גר׳)

1 כוס שמן (200 מ״ל)

1 כוס מיץ תפוזים (240 מ״ל)

2 כוסות קמח (280 גר׳)

1 שקיק אבקת אפייה (10 גר׳)

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנה |

מחממים תנור ל160 מעלות.
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר (100 גר׳) עד לקציפה יציבה ורכה.
בקערה נפרדת שמים חלמונים, יתרת הסוכר שנשארה (155 גר׳) ,שמן ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד.
מוסיפים את קציפת החלבונים ב2 פעימות ומקפלים (לא לתערובת אחידה) מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים לאיחוד סופי.
מעבירים לסיר הפלא / תבנית אנג׳ל לא משומנת! ואופים כשעה ו15 דק. (זמן האפייה משתנה בין תנור לתנור).

*במהלך האפייה לא פותחים את התנור כשעה – רק לאחר מכן ניתן לפתוח ולבדוק את העוגה.*
לאחר הקירור מחלצים בעדינות בעזרת פלטה/סכין , מעבירים לכלי הגשה ומפדרים אבקת סוכר.

הערות:
•אני טחנתי את השוקולד במעבד מזון.
•ניתן לאפות גם בתבנית אחרת.
אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד