מחממים תנור ל160 מעלות.
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר (100 גר׳) עד לקציפה יציבה ורכה.
בקערה נפרדת שמים חלמונים, יתרת הסוכר שנשארה (155 גר׳) ,שמן ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד.
מוסיפים את קציפת החלבונים ב2 פעימות ומקפלים (לא לתערובת אחידה) מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים לאיחוד סופי.
מעבירים לסיר הפלא / תבנית אנג׳ל לא משומנת! ואופים כשעה ו15 דק. (זמן האפייה משתנה בין תנור לתנור).
*במהלך האפייה לא פותחים את התנור כשעה – רק לאחר מכן ניתן לפתוח ולבדוק את העוגה.*
לאחר הקירור מחלצים בעדינות בעזרת פלטה/סכין , מעבירים לכלי הגשה ומפדרים אבקת סוכר.
הערות:
– אני קצצתי את השוקולד מעט ידני ואז טחנתי אותו במעבד מזון.
– אם אתם אופים את העוגה בתבנית אחרת – תשמנו אותה.
– אין צורך להפוך את תבנית העוגה לאחר האפייה! כל עוד היא אפויה כמו שצריך היא לא תאבד מהגובה שלה.
אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי🩷