עוגת טורט תפוזים גבוהה

Screenshot 2024-11-19 at 16.55.18

העוגה הזאת היא מסוג העוגות שכולם אוהבים. כן כן גם כאלה שלא עפים על מתוק, אוורירית ורכה כמו ענן! היא מאוזנת , היא מזכירה את הילדות וברגע שטועמים אותה אי אפשר להסתפק בפרוסה אחת!

מצרכים |

6 ביצים (L)

1/4 1 כוסות סוכר (255 גר׳)

1 כוס שמן (200 מ״ל)

1 כוס מיץ תפוזים (240 מ״ל)

2 כוסות קמח (280 גר׳)

1 שקיק אבקת אפייה (10 גר׳)

 

אופן הכנה |

מחממים תנור ל160 מעלות סטטי.
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר (100 גר׳) עד לקציפה יציבה ורכה.
בקערה נפרדת שמים חלמונים, יתרת הסוכר שנשארה (155 גר׳) ,שמן מיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד.
מוסיפים את קציפת החלבונים ב2 פעימות ומקפלים עד לאיחוד.
מעבירים לתבנית אנג׳ל לא משומנת! ואופים כשעה ו15 דק. (זמן האפייה משתנה בין תנור לתנור).
*לא פותחים את התנור כשעה – רק לאחר מכן ניתן לפתוח ולבדוק את העוגה עם שיפוד.*
כשהעוגה מוכנים נותנים לה להתקרר לחלוטין ורק לאחר הקירור מחלצים בעדינות עם פלטה , מעבירים לכלי הגשה ומפדרים אבקת סוכר.

הערות:
אם אתם אופים את העוגה בתבנית אחרת – תשמנו אותה.
ניתן להוסיף גרידת תפוז לחיזוק הטעם.
אין צורך להפוך את תבנית העוגה לאחר האפייה! כל עוד היא אפויה כמו שצריך היא לא תאבד מהגובה שלה.

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד