עוגת דבש

IMG_2631

אני מודה שאני לא אוהבת עוגות דבש וגם לא מבינה מי אוכל אותן... זו אחת הסיבות שגם עד היום לא העליתי מתכון, אבל אז התחלתי לקבל הודעות והבנתי שיש ביקוש. העוגה יוצאת סופר לחה, רכה ועסיסית! אני הכנתי אותה עם 1/2 כוס דבש אבל אם אתם אוהבים טעם יותר דומיננטי תכינו עם 3/4 כוס. קחו בחשבון שהכמות שיוצאת מהמתכון יחסית גדולה אז אם אתם רוצים כמות קטנה תחלקו את המתכון ב-2.

מצרכים |

4 ביצים (L)

200 גרם סוכר חום כהה (1 כוס)

200 מ"ל שמן (1 כוס)

3/4 כוס דבש

250 מ"ל תה חזק פושר (1 כוס ששמים בה 2 תיונים)

315 גרם קמח (1/4 2 כוסות)

1 כפית נס קפה מגורען

10 גרם אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית קינמון

 

לפידור – אבקת סוכר מעל.

אופן הכנה |

מחממים תנור ל-170 מעלות סטטי.
בקערה שמים ביצים , סוכר חום ודבש ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים את הרטובים – שמן , תה והקפה ומקציפים.
מוסיפים את היבשים – קמח , אבקת אפייה , אבקת סודה לשתייה , קינמון , ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים (המנעו מערבוב יתר!).
מוזגים את הבלילה לתבניות משומנות ואופים 30-55 דקות / עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
לאחר שהעוגה מתקררת מפדרים מעל אבקת סוכר.

הערות:
* אופציה לשדרוג – לפזר מעל העוגה לפני האפייה שקדים פרוסים / אגוזים / פקאנים
*את הקפה מגורען תערבבו עם התה שהוא רותח כדי שיימס.
* זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל התבנית.
* מי שרוצה טעם ממש עדין של דבש – תשימו רק 1/2 כוס דבש.

אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷⁩⁩

שתפו את המתכון >>>

תפריט נגישות

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד