עוגת גבינה אפויה

WhatsApp Image 2025-01-20 at 20.03.07

הפחד הכי גדול של כל אופה מתחיל זה מעוגת גבינה אפויה. החשש שהיא תצנח ,שיהיו בה סדקים בחלק העליון, שהיא לא תאפה מספיק ותתחיל להגיר נוזלים… אני יכולה להמשיך ולתת עוד הרבה סיבות אבל אני בטוחה שאת כולן אתם כבר מכירים. אז אחרי שנים של תרגול , אין סוף כישלונות וטעויות (והיו מלא) ולמידה רבה הגעתי לתוצאה המושלמת. אני הולכת לנפץ לכם מיתוסים וללמד אתכם שלב אחרי שלב איך להכין עוגת גבינה אפויה שתצא גבוהה, אוורירית ונימוחה. תקראו טוב את המתכון אפילו כמה פעמים , תעקבו אחרי כל ההוראות והטיפים ואין סיבה שלא תצליחו. בהצלחה!

מצרכים |

750 גרם גבינה לבנה

400 גרם שמנת חמוצה

80 גרם אינסטנט פודינג וניל (1 חבילה)

100 גרם קורנפלור (1 כוס פחות כף)

6 ביצים (L)

200 גרם סוכר (1 כוס)

 

לציפוי:

1 שמנת חמוצה (200 גרם)

2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה |

מחממים תנור ל210 מעלות סטטי.
בתחתית התנור מניחים תבנית עם מים רותחים (בן מארי). משמנים היטב! את תבנית העוגה עם ספרי שמן / חמאה ומניחים בצד.
מפרידים חלמונים וחלבונים.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים את החלבונים, מתחילים להקציף על מהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה כוס סוכר. מקציפים עד לקבלת קציפה יציבה אבל לא קשה! (לא להקציף למרקם של מרנג זה צריך להיות הרבה יותר רך).
בקערה נפרדת שמים גבינה לבנה,שמנת חמוצה וחלמונים ומערבבים. מוסיפים פודינג וניל וקורנפלור ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
איחוד המסות – מעבירים מעט מקציפת החלבונים לתערובת הגבינות ומקפלים בעדינות.
עושים את איחוד המסות ב3 פעימות.
מעבירים לתבנית , מיישרים מעט ומכניסים לאפייה של 20-30 דק / עד שהחלק העליון משחים מעט.
לאחר מכן מורידים ל150 מעלות ואופים כשעה ו20 דק.
במהלך האפייה – יש לפתוח את התנור כל 15 דק להוצאת האדים. (ראו הערות!).
בסיום האפייה – מוציאים את העוגה מהתנור,נותנים לה להתקרר בחוץ ומכניסים למקרר לקירור של לילה!
ביום למחרת מכינים את הציפוי – מערבבים את השמנת והאבקת סוכר ביחד.
מחלצים את העוגה, שמים מעל ציפוי ופורסים.

 

הערות:
-ממליצה מראש לשים טיימר בפלאפון , וכשמגיע הרגע שאתם צריכים לפתוח את דלת התנור להוצאת האדים – תעצרו את הטיימר. וכשאתם סוגרים את דלת התנור – תפעילו שוב מהזמן שעצרתם.
זאת על מנת שהעוגה תקבל את הזמן אפייה המדוייק לה.
-שימו לב שלעיתים זמני האפייה משתנים בין תנור לתנור. יכול להיות שתצטרכו יותר / פחות זמן אפייה.

אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד