עוגיות שושנים

WhatsApp Image 2025-01-21 at 19.57.09

עד שצילמתי את המתכון הזה הכנתי את העוגיות האלה פעם אחת בחיי לפני המון שנים. אני לא אוהבת מרנג ולא בצק פריך אז לא ראיתי סיבה מספיק טובה להכין אותן שוב. ואז אחותי ביקשה ממני להכין לה ואחרי הרבה זמן השתכנעתי והכנתי. אם להגיד את האמת, ממש חששתי לטעום אבל כשטעמתי הופתעתי ברמות! השילוב של השמנת חמוצה בבצק מעניק לה מרקם רך ושונה מבצק פריך, והמרנג בפנים לא מורגש ברמה ממש דומיננטית בגלל שהוא עובר אפייה.

מצרכים |

לבצק:

200 גרם חמאה / מחמאה / נטורינה

45 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)

3 חלמונים (L / M)

380 קמח (1/2 2 כוסות ועוד 3 כפות)

10 גרם אבקת אפייה (1 שקיק)

200 גרם שמנת חמוצה / מיץ תפוזים

למרנג:

3 חלבונים

155 גרם סוכר (3/4 כוס)

80 גרם פודינג וניל (1 חבילה)

אופן הכנה |

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה , אבקת סוכר , קמח ואבקת אפייה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלמונים ושמנת חמוצה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה וחצי.
הכנת המרנג:
מקציפים במיקסר חלבונים וכשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב. מוסיפים את הפודינג וניל ומקציפים רק עד לאיחוד.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח (לא עבה מידי ולא דק מידי) ,מורחים מעל את המרנג בשכבה אחידה ועכשיו יש 2 אפשרויות לעיצוב:
1. לחתוך את הבצק לרצועות ארוכות ולגלגל כל רצועה בנפרד לשושנה.
2. לגלגל את הבצק לרולדה , להכניס למקפיא לחצי שעה (כדי שיחתך יפה) ואז לפרוס לשושנים.
מסדרים את העוגיות במרווחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים כ15-25 דק / עד להזהבה.
כשמתקרר מפדרים באבקת סוכר.

אם הכנתם את המתכון, תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד