עוגיות פיסטוק ושוקולד לבן

WhatsApp Image 2025-01-25 at 13.36.47

מצרכים |

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
50 גרם סוכר חום כהה (1/4 כוס)
1 ביצה (L)
30 גרם מחית פיסטוק
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
10 גרם קורנפלור (1 כף)
4 גרם אבקת סודה לשתייה (כפית)
פיסטוקים קצוצים
70 גרם שוקולד לבן קצוץ

לפרלין:
260 גרם שוקולד לבן
20 גרם מחית פיסטוק

אופן הכנה |

מתחילים בהכנת הפרלין:
ממיסים שוקולד לבן ומחית פיסטוק בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לתוך תבנית פרלינים. מכניסים למקפיא עד להתייצבות.

ממשיכים להכנת הבצק:
בקערה (אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה) שמים
חמאה , סוכר לבן וחום ומקרימים.
מוסיפים ביצה ומחית פיסטוק ומערבבים.
מוסיפים קמח, קורנפלור, אבקת סודה לשתייה,פיסטוקים ושוקולד לבן ומערבבים לאיחוד. (אם הכנתם ידני ולא במיקסר בשלב זה עדיף לאחד את הבצק עם הידיים).
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור ל180 מעלות.
לאחר קירור יוצרים כדורים (אני עשיתי כל כדור במשקל של 40 גרם) , ממלאים בפרלין , סוגרים , מגלגלים לכדור ושמים בתבנית במרווחים.
אופים כ10-14 דק / עד שהצדדים מעט מזהיבים והעוגיה עדיין רכה במרכז.
לאחר 10 דק מזלפים מעל העוגיות שוקולד לבן ומפזרים פיסטוקים (שלב זה לא חובה).
נותנים לעוגיות להצטנן לחלוטין! אל תנסו להרים אותן כי הן יתפרקו לכן – הן רכות ולאחר מכן מתייצבות בחוץ.

 

הערות:
-ניתן להכין עיגולי בצק ולשמור בקופסא אטומה במקפיא וכל פעם שרוצים עוגיה להוציא ולאפות.
-במידה ומשנים את גודל העוגיה – זמן האפייה ישתנה.
-לזילוף מעל העוגיות – שמרתי קצת מתערובת השוקולד של הפרלין.

אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד