עוגיות לוטוס ושוקולד לבן

WhatsApp Image 2025-01-25 at 13.43.29

שמעו אני לא כזה עפה על לוטוס, זה סבבה אבל לא הפייבוריט שלי. אבל הקרובים אלי כן אוהבים ואמרתי שאני חייבת לפחות לנסות להכין עוגיות פעם אחת אחרי שבעבר הכנתי והן לא היו וואו. אז ניסיתי והתבססתי על המתכון בסיס שלי של הבצק עוגיות - והתוצאה... מטורפת!!! אז אם אתם אוהבים לוטוס וגם אם לא (סמכו עלי) אתם הולכים לעוףףףף על העוגיות האלה!

מצרכים |

160 גרם חמאה רכה
90 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס פחות כף)
90 גרם סוכר לבן (1/2 כוס פחות כף)
1 ביצה (L)
40 גרם ממרח לוטוס (כף גדושה)
280 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
10 גרם קורנפלור (1 כף)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
100 גרם שוקולד לבן קצוץ

למילוי ולזילוף מעל העוגיה:
ממרח לוטוס

לטופינג:
עוגיות לוטוס

אופן הכנה |

מתחילים עם הכנת הפרלין – מזלפים ממרח לוטוס לתוך תבנית פרלינים ומכניסים למקפיא ל40-50 דק / עד שקופא לחלוטין.

בקערה (אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה) שמים
חמאה , סוכר חום ולבן ומקרימים.
מוסיפים ביצה וממרח לוטוס ומערבבים.
מוסיפים קמח, קורנפלור, אבקת סודה לשתייה,קורט מלח ושוקולד לבן ומערבבים לאיחוד. (אם הכנתם ידני ולא במיקסר בשלב זה עדיף לאחד את הבצק עם הידיים). מעבירים למקרר ל- 20 דקות.
מחממים תנור ל180 מעלות.
לאחר קירור יוצרים כדורים (אני עשיתי כל כדור במשקל של 45 גרם) מניחים במרכז פרלין לוטוס , סוגרים , מגלגלים , שמים בתבנית עם נייר אפייה במרווחים ומעל כל כדור שמים שברי עוגיות לוטוס.
אופים כ10-14 דק / עד שהצדדים מעט מזהיבים והעוגיה עדיין רכה במרכז.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומזלפים מעל ממרח לוטוס (לא חובה).

 

הערות:
-העוגיות רכות ולאחר מכן מתייצבות.
-ניתן להכין עיגולי בצק ולשמור בקופסא אטומה במקפיא וכל פעם שרוצים עוגיה להוציא ולאפות.
-במידה ומשנים את גודל העוגיה – זמן האפייה ישתנה.

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד