עוגיות לוטוס ושוקולד לבן

D1FC1FF9-3C69-4CEC-92AE-80106EBD09FF

שמעו אני לא כזה עפה על לוטוס, זה סבבה אבל לא הפייבוריט שלי. אבל הקרובים אלי כן אוהבים ואמרתי שאני חייבת לפחות לנסות להכין עוגיות פעם אחת אחרי שבעבר הכנתי והן לא היו וואו. אז ניסיתי והתבססתי על המתכון בסיס שלי של הבצק עוגיות - והתוצאה... מטורפת!!! אז אם אתם אוהבים לוטוס וגם אם לא (סמכו עלי) אתם הולכים לעוףףףף על העוגיות האלה!

מצרכים |

לעוגיה:

160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

90 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס פחות כף)
90 גרם סוכר לבן (1/2 כוס פחות כף)
1 ביצה (L)
40 גרם ממרח לוטוס (כף גדושה)
280 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
10 גרם קורנפלור (1 כף)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ

לזילוף מעל העוגיה: (אפשר לשים גם פרלין בפנים אבל זה לא חובה)
ממרח לוטוס

לטופינג:

עוגיות לוטוס

אופן הכנה |

בקערה (אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה) שמים חמאה , סוכר חום ולבן ומקרימים.
מוסיפים ביצה וממרח לוטוס ומערבבים.
מוסיפים קמח, קורנפלור, אבקת סודה לשתייה ושוקולד לבן ומערבבים לאיחוד. (אם הכנתם ידני ולא במיקסר בשלב זה עדיף לאחד את הבצק עם הידיים).

מחממים תנור ל180 מעלות.
יוצרים כדורים (אני עשיתי כל כדור במשקל של 45 גרם), מגלגלים , מועכים מעט , שמים בתבנית עם נייר אפייה במרווחים ואופים כ10-14 דק / עד שהצדדים מעט מזהיבים והעוגיה עדיין רכה במרכז.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומזלפים מעל ממרח לוטוס (לא חובה).

 

הערות:
-העוגיות רכות ולאחר מכן מתייצבות.
-ניתן להכין עיגולי בצק ולשמור בקופסא אטומה במקפיא וכל פעם שרוצים עוגיה להוציא ולאפות.
במידה ומשנים את גודל העוגיה – זמן האפייה ישתנה.

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד