מתחילים עם הכנת הפרלין – מזלפים ממרח לוטוס לתוך תבנית פרלינים ומכניסים למקפיא ל40-50 דק / עד שקופא לחלוטין.
בקערה (אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה) שמים
חמאה , סוכר חום ולבן ומקרימים.
מוסיפים ביצה וממרח לוטוס ומערבבים.
מוסיפים קמח, קורנפלור, אבקת סודה לשתייה,קורט מלח ושוקולד לבן ומערבבים לאיחוד. (אם הכנתם ידני ולא במיקסר בשלב זה עדיף לאחד את הבצק עם הידיים). מעבירים למקרר ל- 20 דקות.
מחממים תנור ל180 מעלות.
לאחר קירור יוצרים כדורים (אני עשיתי כל כדור במשקל של 45 גרם) מניחים במרכז פרלין לוטוס , סוגרים , מגלגלים , שמים בתבנית עם נייר אפייה במרווחים ומעל כל כדור שמים שברי עוגיות לוטוס.
אופים כ10-14 דק / עד שהצדדים מעט מזהיבים והעוגיה עדיין רכה במרכז.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומזלפים מעל ממרח לוטוס (לא חובה).
הערות:
-העוגיות רכות ולאחר מכן מתייצבות.
-ניתן להכין עיגולי בצק ולשמור בקופסא אטומה במקפיא וכל פעם שרוצים עוגיה להוציא ולאפות.
-במידה ומשנים את גודל העוגיה – זמן האפייה ישתנה.