עוגיות חמאה מזולפות

עוגיות חמאה מזולפות

מצרכים |

200 גרם חמאה רכה מאוד (במרקם מיונז)

80 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס + 2 כפות)

1/2 כפית תמצית וניל

20 גרם חלב (2 כפות)

210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)

30 גרם קורנפלור (3 כפות)

 

לציפוי שוקולד (לא חובה):

200 גרם שוקולד מריר / חלב / לבן

2 כפות שמן

אופן הכנה |

בקערה שמים חמאה רכה ואבקת סוכר ומקרימים.
מוסיפים חלב , תמצית וניל , קמח וקורנפלור ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר (השתמשתי ב M1) ומזלפים לעוגיות.
מכניסים למקפיא ל- 30 דק׳ (ראו הערות).
מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים כ15-20 דק / עד להזהבה קלה ומצננים.
לציפוי שוקולד:
ממיסים שוקולד ושמן בפולסים עד להמסה מלאה.
טובלים חצי מהעוגיה בשוקולד, מורידים עודפים,מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים למקפיא ל10 דק רק כדי שהשוקולד יתקשה.

 

הערות:
– מומלץ להוציא את החמאה שעתיים וחצי לפני ההכנה.
-כדי שיהיה לכם נוח לזלף, לא למלא את השקית זילוף יותר מידי! כל פעם להוסיף קצת מהבלילה.
– לא חובה להקפיא את העוגיות – ניסיתי לאפות ללא הקפאה ויצא מעולה אך אם אתם רוצים ללכת על בטוח תקפיאו.
– על חלק מהעוגיות פיזרתי סוכר לפני האפייה.
– לפני הציפוי בשוקולד ממליצה להכניס את העוגיות למקפיא ל- 20 דקות כדי שיהיה נוח לצפות ושלא יתפרקו.

אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד