עוגיות בצק פריך, אגוזי לוז ונוטלה

WhatsApp Image 2025-01-07 at 22.27.51

מצרכים |

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
135 גרם קמח (1 כוס)
15 גרם קקאו (2 כפות שטוחות)
55 גרם אבקת סוכר (1/3 כוס + 2 כפות)
1 חלמון (L)
2-3 כפות חלב (ראו הערות)

לציפוי:
אגוזי לוז קלויים גרוסים

למילוי:
ממרח נוטלה

אופן הכנה |

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה , קמח , קקאו ואבקת סוכר ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון וחלב ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
מחממים תנור ל175 מעלות סטטי.

מחלקים לכדורים (25 גרם), כל כדור מגלגלים באגוזי לוז (אם האגוזי לוז לא מספיק נדבקים תעזרו להם ותדביקו אותם עם היד ולא חייב שהכדורים יהיו מצופים לגמרי 😝).
מניחים על תבנית עם נייר אפייה ובעזרת החלק האחורי של הכפית (כפית מדידה / כל כפית שיש לה ״בטן״ בחלק האחורי) יוצרים שקע באמצע של העוגיה – ראו בסרטון.
אופים כ- 8-10 דק בלבד!

העוגיה יוצאת רכה אבל אח״כ מתייצבת. לאחר מכן מזלפים בפנים ממרח נוטלה.

 

הערות:

– כמות החלב תלויה בגודל החלמון שהשתמשתם ולכן יש להוסיף את החלב בהדרגה – אם אתם מרגישים שהבצק יבש להוסיף עוד קצת חלב.
– אם תאפו יותר מידי את העוגיה היא תתייבש ולכן יש להמנע מכך.
– בשום אופן לא לוותר על האגוזי לוז – הם ממש משדרגים את העוגיה ומעניקים טקסטורה מעניינת בביס!
– ניתן לזלף גם ממרח קינדר.

אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד