עוגיות בסגנון קרמעוגית

WhatsApp Image 2025-03-01 at 15.16.29

אם יש עוגייה בסופר שאני ממש אוהבת זה קרמעוגית. אין סיכוי שמתחילים לאכול אותה ולא מסיימים חצי חבילה. אז צילמתי לכם מתכון שהוא בהשראת העוגייה הזאת, לבצק הוספתי אגוזי לוז שמעניקים מרקם הרבה יותר טעים שנותנים ביס. ואני אומרת לכם מעכשיו - תכפילו כמויות כי הן מתחסלות בשניות!!!

מצרכים |

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם קמח (1 כוס + כף)
45 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס + 1 כף)
20 גרם אגוזי לוז גרוסים
1 חלמון (L)
1-2 כפות חלב במידה הצורך (ראו הערות)

למילוי:
ממרח נוטלה

אופן הכנה |

ממלאים שקית זילוף בממרח נוטלה ומזלפים לתוך תבנית פרלינים. מכניסים למקפיא ל-30 דק / עד שהפרלינים מתקשים.

עוברים להכנת הבצק:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר להכין גם ידני) שמים חמאה , קמח , אבקת סוכר ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים אגוזי לוז וחלמון ומעבדים עד לאיחוד.
מעבירים את הבצק למקרר ל20 דקות.

מחממים תנור ל175 מעלות.
מחלקים את הבצק לכדורים שווים (אני עשיתי כל כדור 25 גרם) , פותחים כל כדור, מניחים באמצע פרלין , סוגרים היטב, מגלגלים ומשטחים מעט. ממשיכים ככה עם יתר הבצק.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ-15-17 דק / עד שמעט מזהיב. (אפשר להרים בעדינות עוגיה אחת ולראות אם החלק התחתון הזהיב).
מקררים היטב ומפדרים מעל אבקת סוכר.

 

הערות:
* השתמשתם בחלמון קטן / שהבצק מרגיש מעט יבש? יש להוסיף 1-2 כפות חלב.
* בשום אופן לא לוותר על האגוזי לוז! הם מוסיפים ממש למרקם ולטעם.

אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד