ממלאים שקית זילוף בממרח נוטלה ומזלפים לתוך תבנית פרלינים. מכניסים למקפיא ל-30 דק / עד שהפרלינים מתקשים.
עוברים להכנת הבצק:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר להכין גם ידני) שמים חמאה , קמח , אבקת סוכר ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים אגוזי לוז וחלמון ומעבדים עד לאיחוד.
מעבירים את הבצק למקרר ל20 דקות.
מחממים תנור ל175 מעלות.
מחלקים את הבצק לכדורים שווים (אני עשיתי כל כדור 25 גרם) , פותחים כל כדור, מניחים באמצע פרלין , סוגרים היטב, מגלגלים ומשטחים מעט. ממשיכים ככה עם יתר הבצק.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ-15-17 דק / עד שמעט מזהיב. (אפשר להרים בעדינות עוגיה אחת ולראות אם החלק התחתון הזהיב).
מקררים היטב ומפדרים מעל אבקת סוכר.
הערות:
* השתמשתם בחלמון קטן / שהבצק מרגיש מעט יבש? יש להוסיף 1-2 כפות חלב.
* בשום אופן לא לוותר על האגוזי לוז! הם מוסיפים ממש למרקם ולטעם.
אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷