עוגיות אלפחורס

Screenshot 2024-11-07 at 19.37.38

כל פעם שאני מכינה את העוגיות האלה הן מתחסלות בשניות. האמת שאני יכולה להבין גם למה - איך אפשר לסרב לעוגיה נימוחה שנמסה בפה עם מילוי של ריבת חלב? אבל כדי שהיא תהיה מושלמת צריך לדעת גם איך להכין אותה. אני רואה כל כך הרבה מתכונים עם 0 הסברים שהם קריטיים בהכנת העוגיה. אז אחרי שאתם קוראים את המתכון תכנסו לסרטון שמתחתיו ותראו את ההסבר גם בצורה ויזואלית - זה חשוב!

מצרכים |

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

140 גרם אבקת סוכר (1 כוס + 1 כף)

4 חלמונים

1 כפית תמצית וניל

200 גרם קמח (1/3 1 כוסות)

240 גרם קורנפלור (2 כוסות פחות 2 כפות)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

למילוי:

ריבת חלב

לציפוי:

קוקוס

אופן הכנה |

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה ואבקת הסוכר ומקרימים. מוסיפים חלמונים (אחד בכל פעם) ותמצית וניל ומערבבים.
מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת סודה ומערבבים עד לאיחוד. (אם הבצק מרגיש מעט יבש להוסיף בשלב זה כף חלב ולערבב לאיחוד).
מעבירים לניילון נצמד ושמים במנוחה במקרר לשעתיים – שלוש (אם צריך אפילו יותר עד שהוא מתייצב).

מחממים תנור ל150 מעלות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים מעט את המשטח, מרדדים, קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה במרווחים.
אופים כ10-12 דק! (תלוי בגודל העוגיה – ראו הערות).

מחלקים את העוגיות לזוגות.
ממלאים צד אחד בריבת חלב, סוגרים , מגלגלים בקוקוס וזה מוכן!

 

הערות:
•העוגיה צריכה להשאר בהירה!
•זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל העוגיה.
איך יודעים שהיא מוכנה? מנסים להרים אחת אם היא מתנתקת בקלות – היא מוכנה.
אם לא – להשאיר עוד 2,3 דק׳.
•מומלץ להשתמש בריבת חלב יציבה לזילוף (המלצה לריבת חלב איכותית נמצאת אצלי בהיילייט " שאלות שלכן ".

אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד