סמבוסק פיצה

WhatsApp Image 2025-02-03 at 19.04.56

מצרכים |

לבצק:
375 גרם קמח / קמח לחם (3/4 2 כוסות)
7 גרם שמרים יבשים (1 כף)
7 גרם סוכר (כפית שטוחה)
240 מ״ל מים (1 כוס + 2 כפות)
10 גרם שמן (1.5 כפות)
6 גרם מלח (1 כפית שטוחה)

למילוי:
רוטב עגבניות (אפשר להכין / לקנות)
גבינת מוצרלה / צהובה מגורדת
כל תוספת שאוהבים

לטופינג:
ביצה
שומשום

אופן הכנה |

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח , שמרים , סוכר ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים והשמן ולשים 5 דק על מהירות נמוכה. לאחר 5 דק מוסיפים את המלח ולשים עוד 7 דק / פיתוח רשת גלוטן. (יוצא בצק רך ומעט דביק).
מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים כשעה / עד הכפלת נפח.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים אותו מעט עם היד כדי שיהיה יותר נוח לעבודה , ומחלקים לכדורים שווים (אני עשיתי כל כדור 70 גרם).
מכסים את הכדורים עם מגבת ונותנים להם מנוחה של 10-15 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות סטטי.
מרדדים כל כדור לצורה של פיתה (לא עבה מידי ולא דק מידי) שמים במרכז רוטב עגבניות , גבינת מוצרלה וכל תוספת שאוהבים. סוגרים לצורת משולש (ממש כמו אוזן המן) ומהדקים היטב.
מעבירים למגש עם נייר אפייה, מורחים בביצה,מפזרים מעל שומשום
ואופים כ- 20-30 דקות / עד להשחמה.

 

הערות:
– איך יודעים אם הרשת גלוטן התפתחה? הכנסו להיילייט ״טיפים והסברים״ אני מדגימה שם.
-מומלץ להכין את המתכון לפי גרמים.

אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד