סופגניות אשל

WhatsApp Image 2025-02-01 at 13.59.36

אפשר להגיד שאלה סופגניות לאנשים עצלנים או לכאלה שרוצים קינוח מתוק וזריז ואין להם יותר מידי זמן. הן קלות להכנה וטעימות בטירוף ואם לא יצא לכם להכין אותן עד היום - למה אתם מחכים?

מצרכים |

1 ביצה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
200 גרם אשל (1 גביע)
160 גרם קמח (1/4 1 כוסות פחות כף)
5 גרם אבקת אפייה (1 כפית)

לפידור מעל – אבקת סוכר
אופציה למילוי: ממרח נוטלה , קינדר , ריבה וכו׳.

אופן הכנה |

מערבבים את כל המצרכים יחד לתערובת אחידה.
מחממים סיר עם שמן לטמפרטורה של 170-180 מעלות. יוצקים מהבלילה בעזרת כף גלידה / כף רגילה כדורים אל השמן החם, מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומוציאים את כל הסופגניות לנייר סופג.
לאחר שמעט מתקרר מפדרים מעל אבקת סוכר.
במידה ורוצים למלא בממרח – יוצרים חור בסופגניה וממלאים עם שקית זילוף.
*מומלץ לאכול בסמוך לזמן ההכנה שהסופגניות חמות*

 

הערות:
* לא לערבב את הבלילה יותר מידי אחרת הכדורים יצאו ממש דחוסים.
* אפשר לצפות את הסופגניות בסוכר – ברגע שמוציאים מטיגון להעביר לנייר סופג ומיד לגלגל בסוכר.

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד