מחממים תנור ל80 מעלות סטטי.
בקערה חסינה מחום שמים חלבונים וסוכר. מעבירים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים. חשוב שהקערה לא תגע במים – היא צריכה להתחמם רק מהאדים.
בעזרת מטרפה מערבבים עד שכל הסוכר נמס.
מעבירים את תערובת החלבונים והסוכר דרך מסננת לקערת מיקסר נקייה! עם בלון הקצפה ומקציפים במשך 10 דק / עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.
מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנטר (ראו הערות) ומזלפים צורות על תבנית עם נייר אפייה.
במידה ורוצים נשיקות עם צבע:
בעזרת קיסם לוקחים מעט צבע מאכל ג׳ל ועושים פסים בתוך השקית זילוף (ראו בסרטון) ולאחר מכן מכניסים את המסה ומזלפים.
אופים 3-6 שעות (תלוי בגודל שזילפתם ובתנור שלכם).
איך יודעים שהמרנג מוכן❓
שלב 1 – מנסים להרים את הנשיקות , אם הן מתנתקות בקלות מהתבנית עוברים לשלב השני.
שלב 2 – פותחים נשיקת מרנג אחת ובודקים שהיא יבשה לגמרי. אם היא עדיין דביקה – ממשיכים לאפות. (כמובן אם זילפתם גדלים שונים לבדוק אחד מכל גודל).
שומרים בטמפ החדר בקופסא סגורה.
הערות:
-ניתן לאפות גם על טורבו.
-דרך נוספת לצביעת המרנג:
לאחר שהקצפתם למרנג יציב , תוסיפו טיפה קטנה של צבע מאכל ג׳ל ותקציפו שוב רק עד שכל המרנג נצבע.
-צנטרים שהשתמשתי: M1 – לרוזטות
195 – לנשיקות
צנטר עגול – לפבלובות.
-נשארו לכם חלבונים❓ יש להעביר לקופסא סגורה ולהכניס למקפיא – נשמר עד חודש וחצי!
-המתכון מתאים להכנת נשיקות , פבלובות, קרמבו.
-מתכונים נוספים לניצול החלבונים – מקרונים, עוגיות שושנים, עוגיות פיצוחים (יש בעמוד) , קונקורד, עוגיות קוקוס…
אם הכנתם את המתכון, תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷