נשיקות מרנג / פבלובות

נשיקות מרנג

*חובה משקל* כמה פעמים הכנתם מתכון רק עם חלמונים , ונשארו לכם מלא חלבונים? כנראה שהרבה פעמים. המתכון הזה הוא הפתרון המושלם לנצל את החלבונים ולא לזרוק אותם. קודם כל תקראו את כל המתכון אפילו כמה פעמים ורק לאחר שהבנתם תתחילו להכין . שימו לב לדגשים ולהערות כי הם אלו שיעזרו לכם להגיע לתוצאה מושלמת. בהצלחה!

מצרכים |

200 גרם חלבונים

400 גרם סוכר

לצביעת המרנג – נגיעה קטנה של צבע מאכל ג'ל.

אופן הכנה |

מחממים תנור ל80 מעלות סטטי.
בקערה חסינה מחום שמים חלבונים וסוכר. מעבירים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים. חשוב שהקערה לא תגע במים – היא צריכה להתחמם רק מהאדים.
בעזרת מטרפה מערבבים עד שכל הסוכר נמס.
מעבירים את תערובת החלבונים והסוכר דרך מסננת לקערת מיקסר נקייה! עם בלון הקצפה ומקציפים במשך 10 דק / עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.
מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנטר (ראו הערות) ומזלפים צורות על תבנית עם נייר אפייה.
במידה ורוצים נשיקות עם צבע:
בעזרת קיסם לוקחים מעט צבע מאכל ג׳ל ועושים פסים בתוך השקית זילוף (ראו בסרטון) ולאחר מכן מכניסים את המסה ומזלפים.
אופים 3-6 שעות (תלוי בגודל שזילפתם ובתנור שלכם).

איך יודעים שהמרנג מוכן❓
שלב 1 – מנסים להרים את הנשיקות , אם הן מתנתקות בקלות מהתבנית עוברים לשלב השני.
שלב 2 – פותחים נשיקת מרנג אחת ובודקים שהיא יבשה לגמרי. אם היא עדיין דביקה – ממשיכים לאפות. (כמובן אם זילפתם גדלים שונים לבדוק אחד מכל גודל).

שומרים בטמפ החדר בקופסא סגורה.

 

הערות:
-ניתן לאפות גם על טורבו.
-דרך נוספת לצביעת המרנג:
לאחר שהקצפתם למרנג יציב , תוסיפו טיפה קטנה של צבע מאכל ג׳ל ותקציפו שוב רק עד שכל המרנג נצבע.
-צנטרים שהשתמשתי: M1 – לרוזטות
195 – לנשיקות
צנטר עגול – לפבלובות.
-נשארו לכם חלבונים❓ יש להעביר לקופסא סגורה ולהכניס למקפיא – נשמר עד חודש וחצי!
-המתכון מתאים להכנת נשיקות , פבלובות, קרמבו.
-מתכונים נוספים לניצול החלבונים – מקרונים, עוגיות שושנים, עוגיות פיצוחים (יש בעמוד) , קונקורד, עוגיות קוקוס…

אם הכנתם את המתכון, תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד