מאפינס וניל – שוקולד

WhatsApp Image 2025-01-20 at 20.03.06

מצרכים |

4 ביצים

1 כוס סוכר

1 שקיק סוכר וניל (10 גרם)

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס שמן

1/2 1 כוסות קמח

1/2 שקיק אבקת אפייה (5 גרם)

2 כפות שטוחות קקאו (20 גרם)

 

 

אופן הכנה |

מחממים תנור ל180 מעלות.
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
מוסיפים לקערת החלמונים 1/2 כוס סוכר , סוכר וניל, מיץ תפוזים, שמן ומערבבים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את ה1/2 כוס סוכר הנותרים. מקציפים עד לקציפה רכה ויציבה.
מעבירים 1/2 מקציפת החלבונים לקערת החלמונים ומקפלים, מוסיפים את יתרת הקציפה ומקפלים (לא עד הסוף , שעדיין תראו קצת את קציפת החלבונים – ראו הערות)
מעבירים שליש מהתערובת לקערה נפרדת, מוסיפים את הקקאו ומקפלים לאיחוד.

מעבירים את התערובות ל2 שקיות זילוף נפרדות ומתחילים לזלף בתוך עטרות נייר:
פעם מתערובת הוניל, ופעם מתערובת השוקולד וחוזר חלילה.
אופים כ20 דק / עד השחמה קלה.

 

הערות:
שימו לב! לא לערבב יותר מידי את התערובת כי זה יפגע במרקם, יש לקפל רק עד איחוד (זה בסדר אם זה לא יתאחד עד הסוף).
אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד