מאפינס דונאטס

Screenshot 2024-11-19 at 19.30.43

מצרכים |

150 גרם חמאה מומסת

3 ביצים

170 גרם סוכר (3/4 כוס)

20 גרם סוכר וניל (2 שקיקים)

200 מ״ל חלב (כוס פחות 2 כפות)

365 גרם קמח (3/4 2 כוסות)

10 גרם אבקת אפייה (1 שקיק)

4 גרם אבקת סודה לשתייה (1/2 1 כפיות)

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד חלב / לבן / מריר

20 גרם חמאת קקאו / 2 כפות שמן

ממרחים – קינדר / לוטוס (להמיס 20 שניות במיקרוגל)

 

קישוטים:

סוכריות צבעוניות | אגוזי לוז מסוכרים | אצבעות קינדר | מיני אוראו | פירורי לוטוס וכו׳.

אופן הכנה |

בקערה גדולה שמים חמאה מומסת, ביצים , סוכר , סוכר וניל, חלב ומערבבים.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים לאיחוד. (המנעו מערבוב יתר! זה בסדר שישארו קצת גושים).
מחממים את המכשיר ומשמנים אותו היטב! עם חמאה / שמן.
מעבירים את הבלילה לשקית זילוף, מזלפים , ואופים במכשיר כ3-5 דק.
וממשיכים כך עם יתרת הבלילה. (חשוב כל פעם לשמן שוב את המכשיר).
מצננים ולאחר מכן מעבירים למקפיא לפחות לשעה.

הכנת הציפוי:
ממיסים שוקולד עם חמאת קקאו / שמן בפולסים עד להמסה מלאה.
(בשלב זה תסדרו לכם את כל הציפויים והקישוטים שאתם רוצים). מצפים ומקשטים מעל.

 

הערות:
– רוצים להכין ציפוי עם צבע? יש להכין ציפוי שוקולד לבן ולהוסיף טיפה של צבע מאכל ג׳ל לשוקולד!
היכן מאחסנים? במקרר: עד שבוע / במקפיא: עם ציפוי – עד חודש | ללא ציפוי – עד חודש וחצי.
במידה ושמרתם במקפיא – יש להפשיר במקרר / בחוץ כחצי שעה ורק אז לאכול.

אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד