בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח , שמרים, סוכר ומערבבים. מוסיפים חלב , ביצים ומחית וניל ולשים על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התאחד מוסיפים את החמאה ולשים 12-14 דק / עד פיתוח רשת גלוטן (חשוב מאוד לבדוק! – יוצא בצק רך ומעט דביק). מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה / עד הכפלת נפח.
הכנת המלית:
מערבבים בקערה את כל המצרכים לתערובת אחידה ומעבירים לשקית זילוף. (מומלץ לערבב קודם את הגבינה על מנת לפתוח אותה ואז להוסיף את יתר המצרכים).
הכנת הקראמבל:
מערבבים בקערה את כל המצרכים עד לקבלת תערובת פירורית.
מקמחים מעט את משטח העבודה , מחלקים את הבצק לכדורים (אני עשיתי כל כדור 60 גרם), מכסים במגבת ומתפיחים עוד 20 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות סטטי.
יוצרים שקע בכל כדור באמצעות כף מדידה / כוס / הידיים (שהשקע יהיה עמוק כדי שיהיה מקום להרבה מילוי), מזלפים את מלית הגבינה , מפזרים מעל קראמבל ואופים 25-30 דקות / עד להזהבה.
הכנת המי סוכר:
בקלחת שמים סוכר ומים ומרתיחים עד שכל הסוכר נמס.
מורחים בעדינות מי סוכר על המאפים ומפדרים מעל אבקת סוכר.
הערות:
-שימו לב שלאחר יומיים המאפה מעט מתקשה (במיוחד אם שמרתם במקרר) מה הפתרון? לחמם במיקרוגל 20-30 שניות וזה חוזר להיות מושלם!!!
פרסום ממומן בשיתוף מימונס