כנאפה

WhatsApp Image 2025-01-20 at 23.39.47

אני זוכרת את החוויה הראשונה שלי עם כנאפה … היא לא הייתה וואו. אני באותו הזמן הייתי בסגירה בבסיס וחברה באה והביאה לי ולה כנאפה שהיה מתוק ברמה שאי אפשר לאכול מזה.(ואני חולת מתוק). אחרי כמה זמן היא לקחה אותי ל"יאפה כנאפה" שבזמנו היה המקום הכי חם לאכול בו כנאפה עם תורים של שעות. מודה לא הבנתי בהתחלה על מה כל המהומה, ואז טעמתי ומאותו הרגע לא רק שקיבלתי חוויה מתקנת גם התאהבתי בקינוח הזה!

מצרכים |

למי סוכר:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

 

לכנאפה:

230 גרם שערות קדאיף

150 גרם חמאה מומסת

200 גרם מוצרלה מגורדת

60 גרם גבינת ריקוטה

1 כף סוכר (לא חובה)

פיסטוקים גרוסים לפיזור מעל

מתחילים עם המי סוכר – בקלחת שמים סוכר ומים ומרתיחים על הגז עד שהסוכר נמס. ומניחים בצד להתקרר.

אופן הכנה |

מתחילים עם המי סוכר – בקלחת שמים סוכר ומים ומרתיחים על הגז עד שהסוכר נמס. ומניחים בצד להתקרר.

בקערה שמים את הגבינות והסוכר ומערבבים.
קוצצים מעט את השערות קדאיף (אפשר גם ״לקרוע״ עם הידיים) שמים בקערה , מוסיפים את החמאה מומסת ומערבבים.
מניחים על המחבת חצי מתערובת הקדאיף ומהדקים היטב – שמים את מלית הגבינה – ואז את יתרת שערות הקדאיף ומהדקים מעל.
מבשלים על אש נמוכה עד שהצדדים מתחילים להשחים ,מורידים מהאש – הופכים בזהירות את הכנאפה על צלחת – מחזירים למחבת ומטגנים עוד כמה דק׳ את הצד השני.
מעבירים לצלחת , מוזגים מעל את המי סוכר, מפזרים פיסטוקים ואוכלים. (מומלץ להניח מעל כדור גלידת וניל).

אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

 

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד