1. מתחילים עם הקרם לימון: בקלחת על אש נמוכה שמים מיץ לימון, ביצים, סוכר וקורנפלור ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה (זה לוקח כמה דקות). מסננים את הקרם ומניחים בצד לצינון ל 15-20 דקות.
2. מוסיפים את החמאה לתוך התערובת של הלימון וטוחנים למרקם חלק.
3.מעבירים לקופסא , מניחים מעל הקרם ניילון נצמד למניעת כרום ומכניסים למקרר ל6 שעות / לילה.
4.הכנת הטורט: מכינים את העוגות לפי ההוראות שרשומות על האריזה. מקררים היטב ופורסים לשכבות (קראו הערות).
5. הכנת הקרם: בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה, פודינג וניל, תמצית וניל ומקציפים למרקם יציב. מוסיפים גבינה לבנה / מסקרפונה ומקפלים לאיחוד.
6. שלב ההרכבה: מניחים שכבה של עוגה על מגש / צלחת, מזלפים קרם וניל , באמצע מזלפים קרם לימון וממשיכים כך עם שאר השכבות.
7. מעבירים את העוגה למקרר לחצי שעה – שעה.
8. הכנת המרנג: בקערה על בן מארי שמים חלבונים וסוכר וטורפים כל הזמן עד שכל הסוכר נמס. מסננים את התערובת לתוך קערת מיקסר עם בלון הקצפה. מקציפים במשך 7-10 דקות עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.
9. מוציאים את העוגה מהמקרר ומצפים אותה במרנג בצורה חופשית.
10. שורפים בזהירות את המרנג עם ברנר והעוגה מוכנה!
הערות:
לגבי העוגה , אני פרסתי כל עוגה ל3 שכבות ונותרו לי 2 ספייר. אפשר להכין עם מה שנותר כדורי שוקולד (להוסיף חלב וממרח).
פרסום ממומן בשיתוף מימונס