טארט קרם ברולה חלומי

טארט קרם ברולה

מצרכים |

 

לקלתית:

170 גרם חמאה חתוכה לקוביות

50 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)

250 גרם קמח (2 כוסות פחות כף)

1 ביצה

 

למלית קרם ברולה:

500 מ״ל שמנת מתוקה

1 כפית מחית וניל

5 חלמונים

1/2 כוס סוכר

אופן הכנה |

הכנת הקלתית:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר להכין גם ידנית) שמים חמאה,אבקת סוכר וקמח ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד.
מרדדים את הבצק (לעובי 2.5 מ״מ) בין 2 ניירות אפייה ומכניסים למקפיא ל15 דק.
מחממים תנור ל175 מעלות.
קורצים עם הרינג עיגול וחותכים 2 יריעות של בצק שיותר גבוהות מגובה השוליים של הרינג,מניחים מסביב לרינג ומהדקים באמצעות האצבע את הבצק לשוליים ולבסיס, ומסירים את שאריות הבצק (ראו בסירטון).
מחוררים את הבסיס עם מזלג, מניחים מעל נייר אפייה מקומט ומעליו קטניות (שישמשו כמשקולת) ומכניסים לאפייה עיוורת ל20 דק. לאחר מכן מסירים את הנייר והקטניות ואופים עוד 10 דק או עד הזהבה. מניחים בצד להצטנן.

מחממים תנור ל150 מעלות.
ועוברים להכנת המילוי:
בקלחת שמים שמנת מתוקה ומחית וניל ומביאים לרתיחה קלה על הגז.
בקערה נפרדת שמים חלמונים וסוכר ומערבבים.
עושים השוואת טמפרטורות – שופכים ב3-4 פעימות מעט מהתערובת של השמנת לתערובת החלמונים ומערבבים.
מעבירים את התערובת דרך מסננת (כדי לבדוק שאין גושי חלמונים שנקרשו).
מוזגים את התערובת על הקלתית ואופים כ20-25 דק׳. (אתם תראו שהקרם ברולה מתייצב).
מצננים בחוץ ומעבירים למקפיא לפחות ל3 שעות להתייצבות.
מפזרים מעל סוכר , שורפים עם ברנר (מומלץ לעשות זאת בסמוך להגשה).
*שומרים במקרר / במקפיא*

אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>