גלידוניות

F058E892-E666-470E-A39C-83331592DF1D

מצרכים |

לגלידה:

3 גרם ג׳לטין טהור
15 מ״ל מים קרים (מהברז)
50 גרם שוקולד לבן
90 גרם חלב מרוכז
280 מ״ל שמנת מתוקה

לציפוי:
400 גרם שוקולד חלב / מריר / לבן
3 וחצי כפות שמן או 30 גרם חמאת קקאו

אופן הכנה |

הכנת הגלידה:

בקערה מערבבים ג׳לטין ומים ומניחים בצד ל-10 דק עד שזה מתייצב.
לאחר שהג׳לטין התייצב ממיסים אותו במיקרוגל 10 שניות בלבד!
בקערה נפרדת שמים שוקולד לבן ו-30 מ״ל שמנת מתוקה וממיסים לתערובת אחידה.
מעבירים כף אחת מתערובת השוקולד לתערובת הג׳לטין ומערבבים. לאחר מכן מוזגים את שאר תערובת השוקולד , מוסיפים חלב מרוכז ומערבבים לאיחוד.
מקציפים 250 מ״ל שמנת מתוקה עד למרקם יוגורט. מוסיפים את תערובת הג׳לטין והשוקולד ומקפלים לאיחוד.
מעבירים את התערובת לשקית זילוף , מזלפים לתוך תבנית סיליקון עם שקעים ומכניסים למקפיא ללילה.

הכנת הציפוי:

ממיסים שוקולד וחמאת קקאו או שמן בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה , מקררים טיפה את הציפוי כדי שהגלידוניות לא יימסו מהחום של השוקולד.

כל פעם מוציאים 3-4 גלידוניות מהמקפיא , טובלים בציפוי , מורידים עודפים ומעבירים למגש עם נייר אפייה.

אחרי שמסיימים לצפות את כל הגלידוניות מעבירים למקפיא ל-5 דקות ואוכלים.

*שומרים במקפיא*

 

הערות:

  • בציפוי ממליצה להשתמש בחמאת קקאו – זה מעניק ציפוי קראנצ'י כמו שיש במגנומים.
  • חמאת קקאו ניתן לרכוש בכל חנות אפייה / חנויות טבע.

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד