אלפחורס קקאו

WhatsApp Image 2025-01-30 at 16.59.36

מצרכים |

200 גרם חמאה
140 גרם אבקת סוכר ( 1 כוס + 1 כף)
4 חלמונים (L)
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות חלב (ראו הערות)
180 גרם קמח  (1/4 1 כוסות)
20 גרם קקאו  (2 כפות)
240 גרם קורנפלור (2 כוסות פחות 2 כפות)
1 כפית אבקת סודה לשתייה

למילוי:
ריבת חלב / ממרח שוקולד / ממרח קינדר
לציפוי:
קוקוס

אופן הכנה |

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה ואבקת הסוכר ומקרימים. מוסיפים חלמונים ,תמצית וניל וחלב ומערבבים.
מוסיפים את היבשים – קמח, קקאו, קורנפלור ואבקת סודה ומערבבים עד לאיחוד.
מעבירים לניילון נצמד ושמים במנוחה במקרר לשעתיים – שלוש (אם צריך אפילו יותר עד שהבצק מתייצב).

מחממים תנור ל150 מעלות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים מעט את המשטח, מרדדים, קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה במרווחים.
אופים כ10-12 דק! (תלוי בגודל העוגיה – ראו הערות).
מחלקים את העוגיות לזוגות.
ממלאים צד אחד בריבת חלב, סוגרים , מגלגלים בקוקוס וזה מוכן!

 

הערות:
•בהתחלה תשימו 2 כפות חלב ואם הבצק מרגיש לכם יבש תוסיפו כף חלב נוספת.
•זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל העוגיה.
•איך יודעים שהעוגיה מוכנה? מנסים להרים אחת אם היא מתנתקת בקלות – היא מוכנה.
אם לא – להשאיר עוד 2,3 דק׳.
•מומלץ להשתמש בריבת חלב יציבה לזילוף.
•השקילה היא לפי כוסות מדידה אוניברסליות אך ממליצה להכין את המתכון לפי גרמים.
בשיתוף מיימונס

אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד