אלפחורס ללא גלוטן

WhatsApp Image 2025-01-20 at 21.41.13

המתכון לעוגיות אלפחורס. עלה בעבר ועפתם עליו ברמות! אז הייתי חייבת לנסות להכין אותו בגרסה הכשרה לפסח, והתוצאה לפניכם - אין כאן קמח תפוח אדמה , החלפתי לקמח תמי כתום ויצא מושלם מושלם מושלם! אז בין אם אתם צליאקים או שהגעתם למתכון הזה כי אתם מחפשים מה להכין בפסח אתם עומדים להתאהב.

מצרכים |

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

140 גרם אבקת סוכר (1 כוס + 1 כף)

4 חלמונים

1 כפית תמצית וניל

200 גרם קמח תמי כתום (1/3 1 כוסות)

240 גרם קורנפלור (2 כוסות פחות 2 כפות)

1 כפית אבקת אפייה

*אם הבצק מרגיש לכם יבש – להוסיף 1-2 כפות חלב*

 

למילוי:

ריבת חלב

 

לציפוי:

קוקוס

אופן הכנה |

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה ואבקת הסוכר ומקרימים. מוסיפים חלמונים (אחד בכל פעם) ותמצית וניל ומערבבים.
מוסיפים קמח תמי ,קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים עד לאיחוד. (אם הבצק מרגיש מעט יבש להוסיף בשלב זה כף חלב ולערבב לאיחוד).
מעבירים לניילון נצמד ושמים במנוחה במקרר לשעה – שעתיים (אם צריך אפילו יותר עד שהוא מתייצב).

מחממים תנור ל150 מעלות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים מעט את המשטח, מרדדים, קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה במרווחים.
אופים כ10-12 דק! (תלוי בגודל העוגיה).

מחלקים את העוגיות לזוגות.
ממלאים צד אחד בריבת חלב, סוגרים , מגלגלים בקוקוס וזה מוכן!
אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד