אוזני המן שוקולד וניל

Screenshot 2024-11-07 at 19.35.23

מצרכים |

 

לבצק הלבן:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)

85 גרם אבקת סוכר (חצי כוס + 3 כפות)

1 ביצה

 

לבצק החום:

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

135 גרם קמח (1 כוס)

15 גרם קקאו (2 כפות)

55 גרם אבקת סוכר (1/3 כוס + 2 כפות)

1 חלמון

1 כף חלב

 

למילוי:

ממרח שוקולד חום (נוטלה / השחר…)

ממרח שוקולד לבן

אופן הכנה |

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה , קמח , ואבקת סוכר ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

בצק חום:
אותו אופן הכנה כמו הבצק הלבן – לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר לחצי שעה.

שלב ההרכבה:
יוצרים מלא כדורים קטנים / בינונים מכל אחד מהבצקים ומניחים בצד.
לוקחים נייר אפייה מניחים עליו עיגול לבן ומועכים מעט,לוקחים עיגול מהבצק החום , מניחים צמוד לעיגול הלבן (אפילו שיעלה טיפה על הבצק הלבן) ומועכים בחיבור ביניהם וככה ממשיכים עם כל העיגולים (כמו בסרטון).
מניחים מעל העיגולים נייר אפייה ומרדדים (לא דק מידי).
קורצים עיגולים בגודל הרצוי , מזלפים בצד אחד ממרח לבן ובצד שני ממרח חום וסוגרים לצורת אוזן המן.
מעבירים למגש עם נייר אפייה ומכניסים למקפיא ל-20 דק.
מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים כ12-15 דק / שמעט מזהיב (ניתן לראות אם זה מוכן לפי הבצק הלבן אם הוא קיבל קצת צבע בתחתית).

הערות:
•מה עושים עם שאריות הבצק? – מחברים את הכל ,מרדדים וקורצים כרגיל.
•ממרח שוקולד לבן ניתן להשיג בסופרים / בחנויות אפייה.

אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד