בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה , קמח , ואבקת סוכר ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
בצק חום:
אותו אופן הכנה כמו הבצק הלבן – לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר לחצי שעה.
שלב ההרכבה:
יוצרים מלא כדורים קטנים / בינונים מכל אחד מהבצקים ומניחים בצד.
לוקחים נייר אפייה מניחים עליו עיגול לבן ומועכים מעט,לוקחים עיגול מהבצק החום , מניחים צמוד לעיגול הלבן (אפילו שיעלה טיפה על הבצק הלבן) ומועכים בחיבור ביניהם וככה ממשיכים עם כל העיגולים (כמו בסרטון).
מניחים מעל העיגולים נייר אפייה ומרדדים (לא דק מידי).
קורצים עיגולים בגודל הרצוי , מזלפים בצד אחד ממרח לבן ובצד שני ממרח חום וסוגרים לצורת אוזן המן.
מעבירים למגש עם נייר אפייה ומכניסים למקפיא ל-20 דק.
מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים כ12-15 דק / שמעט מזהיב (ניתן לראות אם זה מוכן לפי הבצק הלבן אם הוא קיבל קצת צבע בתחתית).
הערות:
•מה עושים עם שאריות הבצק? – מחברים את הכל ,מרדדים וקורצים כרגיל.
•ממרח שוקולד לבן ניתן להשיג בסופרים / בחנויות אפייה.
אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷