אוזני המן

אוזני המן

כשהעלתי את המתכון הזה לא חשבתי שמאות אנשים יכינו אותו. הייתי מקבלת כל יום הודעות על כמה שזה טעים ושזה המתכון הכי טוב שהם הכינו. האמת בצדק. בתור אחת שלא אהבה בכלל אוזני המן , פתאום התמכרתי והבנתי שפשוט צריך מתכון טוב כדי לאהוב את העוגיה הזאת. אני מזמינה אתכם לנסות ומאמינה שגם אתם תתאהבו!

מצרכים |

200 גרם חמאה קרה

300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)

30 גרם אבקת שקדים (3 כפות)

85 גרם אבקת סוכר (חצי כוס + 3 כפות)

1 ביצה או 2 חלמונים (L) – ראו הערות!

 

למילוי:

כל ממרח שאוהבים.

 

אופציה לשדרוג:

אצבעות קינדר , מטבעות שוקולד ,להוסיף לממרח פירורי עוגיות טחונות כמו – פתיבר,אוראו…

אופן הכנה |

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה , קמח , אבקת שקדים ואבקת סוכר ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה / חלמונים ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מוציאים את הבצק, מקמחים מעט את משטח העבודה מרדדים וקורצים עיגולים בגודל הרצוי. מזלפים כל ממרח שאוהבים , מוסיפים תוספת לבחירה וסוגרים לצורת אוזן המן.
בשלב זה מכניסים את האוזני המן למקפיא ל20 דק. (שלב זה לא חובה אבל הוא עוזר לשמור על הצורה של האוזן המן במהלך האפייה).
מחממים תנור ל175 מעלות סטטי.
אופים כ12-15 דק / עד שזה מזהיב מעט בצדדים
(העוגיות אמורות להשאר בהירות!)
מצננים ומפדרים אבקת סוכר.

 

הערות:
-לעוגייה פריכה – לשים ביצה שלמה.
-לעוגייה רכה – לשים 2 לחלמונים.
-ממרח קינדר ניתן להשיג בסופרים.

אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד