מחממים תנור ל200 מעלות.
מתחילים עם הכנת מי הסוכר:
בקלחת שמים מים וסוכר ומרתיחים על הגז עד שכל הסוכר נמס. מניחים בצד להתקרר.
ממשיכים להכנת הכנאפה:
לוקחים רצועות של שערות קדאיף ומורחים אותן בנגיעה של חמאה מומסת.
בתוך תבנית שקעים מסדרים את השערות קדאיף אחד על השני (ראו בסרטון).
באמצע מניחים גבינת מוצרלה (לא להתקמצן) , סוגרים את הצדדים, מהדקים היטב ומועכים מעט למעלה.
מוזגים מעל חמאה מומסת ומכניסים לאפייה של 20-25 דק / עד להזהבה.
לאחר האפייה מוזגים מעל כל כנאפה מי סוכר ולאחר שמתקרר מעט מחלצים מהתבנית ומפזרים פיסטוקים גרוסים.
הערות:
-כמות המי סוכר משתנה אם בחרתם להכין יותר יחידות.
-מומלץ לאכול את הכנאפה שהוא חם.
אם הכנתם את המתכון, תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷