בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח , שמרים, סוכר ומערבבים. מוסיפים חלב , ביצים ומחית וניל ולשים על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התאחד מוסיפים את החמאה ולשים 12-14 דק / עד פיתוח חלון גלוטן (חשוב מאוד לבדוק! – יוצא בצק רך ומעט דביק). מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה / עד הכפלת נפח / ניתן להעביר את הבצק להתפחה של לילה במקרר והוא יהיה הרבה יותר נוח לעבודה.
מחלקים את הבצק ל-2 (כל חלק 500 גרם).
מרדדים כל חלק למלבן יחסית דק , מורחים ממרח שוקולד , מפזרים מטבעות שוקולד ומגלגלים. מכניסים את הרולדה למקפיא ל15-20 דקות להתייצבות קלה (שלב זה אינו חובה! הוא פשוט מונע לכלוך של שוקולד על כל המשטח. אתם יכולים לעצב את הצורה ישר ללא הקפאה).
חוצים את הרולדה באמצע ,קולעים צורה של "בורג" ,מעבירים את הרולדה בעדינות לתבנית אינגלישקייק מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת נפח.
בזמן הזה מכינים את המי סוכר – בקלחת שמים את הסוכר והמים ומרתיחים עד שכל הסוכר נמס.
מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.
מברישים את הרולדות בביצה טרופה ומכניסים לאפייה ל-25-30 דקות או עד הזהבה.
מוציאים מהתנור ומברישים בנדיבות במי סוכר.
העוגת השמרים נשמרת בקופסא אטומה בטמפ' החדר כ- 3 ימים , ממליצה לחמם אותה 15-20 שניות לפני שאתם אוכלים.
אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷