טארט תפוחים , קרם שקדים וקראמבל

photo-output

מצרכים |

לבצק פריך:

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

40 גרם אבקת סוכר של מימונס

140 גרם קמח לבן מנופה של מימונס

1 חלמון (L)

*במידה והבצק מרגיש יבש יש להוסיף 1-2 כפיות חלב או מים.

 

לקרם שקדים:

70 גרם חמאה רכה

70 גרם אבקת סוכר של מימונס

90 גרם קמח שקדים של מימונס

1 ביצה

15 גרם קורנפלור

1/4 כפית תמצית וניל של מימונס

 

למלית תפוחים:

5-4 תפוחים גדולים (גרנד סמית)

40 גרם סוכר (4 כפות)

1 כפית קינמון

1 כפית מחית וניל / תמצית וניל של מימונס

30 גרם חמאה

 

לקראמבל:

40 גרם קמח לבן מנופה של מימונס

40 גרם חמאה

40 גרם סוכר

15 גרם קמח שקדים של מימונס

 

אבקת סוכר פטנט של מימונס לפידור מעל

אופן הכנה |

שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר להכין גם ידני) חמאה , אבקת סוכר , קמח ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים חלמון ומעבדים לאיחוד.(במידה והבצק מרגיש ממש רך – יש להכניס למקרר לחצי שעה -שעה)

מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ומכניסים למקפיא ל-15 דקות.

קורצים עם הרינג עיגול וחותכים 2 יריעות של בצק שיותר גבוהות מגובה השוליים של הרינג. מניחים מסביב לרינג , מהדקים באמצעות האצבע את הבצק לשוליים ולבסיס ומסירים את שאריות הבצק.

 

הכנת הקרם שקדים:

מערבבים את כל המצרכים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.

מזלפים את הקרם בתחתית הקלתית, מיישרים עם פלטה ומכניסים למקפיא.

 

הכנת מלית התפוחים:

מקלפים את התפוחים , חותכים לקוביות ומעבירים לקלחת. מוסיפים סוכר , קינמון , מחית / תמצית וניל , חמאה ומבשלים על אש נמוכה – בינונית עד שהתפוחים מתרככים (אבל לא יותר מידי) ומקררים מעט.

 

הכנת הקראמבל:

מערבבים באמצעות הידיים את כל המצרכים בקערה עד לקבלת תערובת פירורית.

מחממים תנור ל-170 מעלות סטטי.

מוציאים את הקלתית מהמקפיא , מניחים מעל את מלית התפוחים באופן שווה , מפזרים מעל את הקראמבל ומכניסים לאפייה ל 30-50 דקות / עד הזהבה קלה.

מקררים היטב ומפדרים מעל אבקת סוכר.

 

*מומלץ להגיש עם גלידת וניל!

פרסום ממומן בשיתוף מימונס.

שתפו את המתכון >>>

תפריט נגישות

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד