חלות

WhatsApp Image 2025-06-25 at 14.11.41

כבר שנים שאני בניסיונות לחפש את המתכון הכי טוב לחלות, כל מתכון אפשרי ניסיתי ואף פעם לא אהבתי שום תוצאה - בחלק היה חסר מלח , חלק הפכו לקשים אחרי כמה שעות , חלק יצאו יבשים וכו'. ניסיתי, למדתי, שיניתי ,שיפרתי והבנתי שלא רק המתכון חשוב אלא גם אופן ההכנה! כמה דברים קריטיים לא מפרטים ומסבירים לכם לא פלא שהתוצאה יוצאת לא מוצלחת. המון פעמים שאלתם אותי אם יש מתכון לחלות ואמרתי לעצמי שעד שאני לא מבינה עד הסוף ומצליחה להגיע למתכון מעולה אני לא מפרסמת כלום. אז כמו שאתם מבינים הגעתי למתכון מנצח! הוא עבר בקרה כמה פעמים ותמיד עפו עליו! (קבלו סקופ - גיסתי שכמעט ולא נוגעת בחלות אמרה לי שזו החלה היחידה שהיא לא מצליחה להפסיק לאכול ממנה חחחח). לפני שאתם מתחילים תקראו את המתכון כמה פעמים כולל הערות סופר קריטיות שהוספתי בסוף. שיהיה בהצלחה מחכה לשמוע איך יצא (:

מצרכים |

מצרכים:

לבצק:

1 ק״ג קמח / קמח לחם (מומלץ)
500 מ״ל מים קרים (מהמקרר)
8 גרם שמרים יבשים / 25 גרם טריים
63 גרם ביצים (1 ביצה L – קראו הערות)
75 גרם סוכר
100 מ״ל שמן
25 גרם מלח

לציפוי:
ביצה
שומשום

אופן הכנה |

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים על מהירות 1.
מוסיפים ביצה ובהדרגה מים (לא הכל במכה).
אחרי שכל המים נטמעו מוסיפים שמן בהדרגה. (זה יראה שזה לא מתערבב אבל אחרי כמה דק זה מתאחד לגמרי).
מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 12-17 דק עד שמתפתחת רשת גלוטן.
הבצק יוצא קצת דביק וזה מעולה. מעבירים לקערה מעט משומנת ומשמנים ממש קצת את הבצק גם למעלה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד להכפלת נפח.
מקמחים *מעט* את המשטח עבודה, מחלקים את הבצק לכדורים (לחלות 150 גרם כל רצועה, ללחמניות 100 גרם) , מכסים במגבת ונותנים להם מנוחה של 20 דקות.
לאחר מכן פותחים כל כדור לאורך עם מערוך (לא צריך לפתוח יותר מידי) , מגלגלים לצורת נקניק,סוגרים את "קו התפר" ונותנים להם שוב מנוחה של 15-20 דקות.
פותחים כל נקניק לרצועה בגודל שאתם רוצים ומתחילים לקלוע את החלות.
(ללחמניות אין צורך לפתוח את הבצק לרצועה – מגלגלים לנקניק ומעבירים להתפחה).

מעבירים את החלות למגש עם נייר אפייה ומתפיחים 20-30 דקות / עד להכפלת נפח.
מחממים תנור ל180 מעלות סטטי.
מורחים את החלות בביצה, מפזרים מעל שומשום ואופים כ25-30 דקות או עד הזהבה.
לאחר שהחלות יוצאות מהתנור מכסים אותן במגבת כדי לשמור על האדים.

 

הערות:
חובה להשתמש כאן במשקל! בצקים זה דבר מדויק ולכן לא תמיד ניתן להמיר לכוסות וכפות.

-לגבי הביצה ממליצה לשקול , במידה ואתם רואים שאחת לא מספיקה , תשברו עוד ביצה בכוס , תערבבו עם מזלג ותוסיפו עד שזה מגיע ל-63 גרם. את מה שנותר תשמרו למרוח אח"כ על החלות.
– למה חשוב ללוש רק על מהירות נמוכה ולהשתמש במים קרים? לכל אחד יש מיקסר שונה וזמני הלישה הם לא אותו הדבר. אנחנו לא רוצים שהבצק יתחמם לנו בזמן הלישה.

סופר קריטי לבדוק רשת גלוטן זה משפיע על המרקם הסופי של החלות (יש הדגמה בהיילייט ״חלות״ באינסטגרם).
– המנוחה בין שלב לשלב חשובה מאוד כי ככה הבצק יותר מתמסר ולא יתכווץ לכם כשתרצו לעבוד איתו ולפתוח אותו לרצועה ארוכה.
– יש לקלוע את החלות בצורה רופפת ולא הדוקה.

-החלות במיטבן ביום ההכנה.

אם הכנתם את המתכון תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד