מחממים תנור ל170 מעלות.
מפרידים בין החלמונים לחלבונים.
את החלבונים מקציפים וכאשר מתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קציפה רכה ויציבה.
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים,שמן וחלב. מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים לאיחוד. (הבלילה לא יוצאת ממש נוזלית וזה בסדר)
מוסיפים את קציפת החלבונים לחלמונים ב-2 פעימות ומקפלים בעדינות עד לאיחוד.
מוזגים לתבנית עם נייר אפייה שמשומן היטב! משטחים בעזרת פלטה ואופים 15-17 דק / עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
מצננים היטב.
לקרם:
מקציפים את כל המצרכים עד לקבלת קרם יציב.
חוצים את הרולדה ל-2 חצאים שווים ועל חצי אחד מורחים את הקרם. מניחים מעל הקרם את החצי השני של העוגה, ופורסים לחתיכות שוות.
מעבירים למקפיא לשעה.
לציפוי:
ממיסים שוקולד ושמן / חמאת קקאו במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה.
מוציאים את העוגות האישיות מהמקפיא , מניחים על רשת (ומתחת לרשת שמים קערה כדי שתוכלו למחזר שוב את השוקולד) מצפים בשוקולד ומורידים שאריות כדי שלא תהיה שכבה עבה מידי של שוקולד.
מזלפים מעל שוקולד לבן , מעבירים למקפיא ל20 דקות וזה מוכן!
*שומרים במקרר*
הערות:
נשאר לכם שוקולד מהציפוי?
ניתן לשמור במקרר בקופסא סגורה ולהשתמש בו שוב לקינוח אחר 🙃
הכנתם את המתכון? תעלו לסטורי ותתייגו אותי🩷