רולדת וניל ותותים

WhatsApp Image 2025-03-17 at 21.26.03

מצרכים |

לרולדה:
4 ביצים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
35 גרם שמן (3 כפות)
100 גרם קמח (3/4 כוס)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית תמצית וניל

לקרם:
500 מ״ל שמנת מתוקה
80 גרם אינסטנט פודינג וניל (1 חבילה)
120 מ״ל חלב (1/2 כוס)
ריבת תות – למריחה

למילוי ולעיטור:
תותים חתוכים

אופן הכנה |

מחממים תנור ל-175 מעלות.
בקערת מיקסר שמים ביצים וסוכר ומקציפים במשך 5 דק עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים שמן ותמצית וניל ומקציפים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים עד לאיחוד.
לוקחים תבנית עם נייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה היטב! מוזגים את הבלילה , משטחים באופן שווה ואופים כ10-12 דק / עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
מגלגלים את הרולדה עם הנייר אפייה , מכסים במגבת ומניחים בצד לצינון (20-30 דק).

עוברים להכנת הקצפת:
מקציפים שמנת מתוקה , פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.

הרכבת הרולדה:
פותחים את הרולדה, מורחים בפנים ריבת תות בנדיבות , מעל משטחים את הקרם באופן שווה (משאירים מעט בצד לציפוי) , מפזרים תותים פרוסים, מגלגלים ומעבירים לצלחת הגשה ארוכה.
מצפים את הרולדה ביתרת הקצפת , מקשטים בעוד תותים וזה מוכן!
שומרים במקרר.

 

הערות:
לפני שאתם מורחים את הקצפת תבדקו שהרולדה התקררה.
אם הכנתם את המתכון , תעלו לסטורי ותתייגו אותי 🩷

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד